България подари гейм на Гърция, бием с 3:1

8895
България подари гейм на Гърция, бием с 3:1
Снимка: CEV

България записа още един успех на квалификацията за Европейско първенство по волейбол в Баку, Азербайджан. Селекцията на Владимир Кузюткин направи подарък , един гейм и победи с 3:1 (25:9, 20:25, 25:21, 25:12) Гърция във втория ден на турнира. Играта на националния ни тим бе на приливи и отливи и с нищо не подсказа, че утре България има шансове за победа над домакините, в решаващия мача, който може да осигури директни визи за Европейското първенство, догодина. Мачът на нашите изгледаха президентът Данчо Лазаров и вицето му Иван Тодоров. Специално за квалификацията в Баку бе и президентът на Европейската централа (CEV) Андре Майер.

Нашите започнаха с ас и блок и поведоха с 6:0. Играта им вървеше и превъзхождаха противника. Трупаха точка след точка - 14:5, 19:5, 22:5, 24:8. За 18 минути игра спечелиха гейма с 25:9, а волейбол нямаше изобщо. И в Типично в женски стил, необяснимо как, гъркините обърнаха играта и започнаха много амбициозно втория гейм.

Данчо Лазаров и компания заминаха за Баку

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и част от ръководството заминаха за Баку. Там шефовете ще подкрепят наци...

Поведоха с точка на първото техническо прекъсване - 8:7 и после - 16:13. Започнаха да целят Емилия Николова от сервис. При 19:17 селекционерът на България Владимир Кузюткин направи двойна смяна. На мястото на разпределителката Диана Ненова вкара Лора Китипова, а на четворката Емилия Николова - Кремена Каменова. Но това не помогна и Гърция спечели гейма с 25:20.

Това даде самочувствие на съседките и в третия гейм поведоха с 4:2  след ас. С начален удар започнаха да целят Елица Василева. При 6:4 за Гърция Кузюткин направи смяна и на мястото на централната блокираща Христина Русева вкара Мира Тодорова. На първата техническа почивка България поведе. След седем поредни точки и серия на Емилия Николова от сервис, напрежението в нашия тим спадна - 13:6.

Гърция направи двойна смяна и се опита да спре серията ни. При 19:16 от игра излезе и Добриана Рабаджиев, смени я Славина Колева. България взе гейма с 25:21.

Мира Тодорова направи ас за 4:2 в третия гейм, а после българките поведоха с 11:3. Нашите нямаха никакви проблеми до края, водеха убедително с 23:12 и взеха гейма с 25:12.

Азербайджан взе 3 точки от Гърция

Женският национален отбор по волейбол на Азербайджан прибави още 3 точки към актива си, в квалификацията за Европейско първенство в Бак...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com