България се класира на Евро 2015, бие Азербайджан с 3:1

20954
България се класира на Евро 2015, бие Азербайджан с 3:1
Снимка: CEV

Националният отбор по волейбол за жени се класира на Европейското първенство по волейбол следващата година. Това стана след като българките победиха с 3:1 (25:13, 25:18, 14:25, 25:19) Азербайджан в последния мач от квалификацията в Баку.

България трябваше на всяка цена да бие Азербайджан и го направи. Там насред Баку показа на домакините как се играе волейбол. Показа им още, че победата им в София е случайна, но повече не биха ги подценили.

Европейското през 2017 г. в Азербайджан и Грузия

Президентът на Европейската федерация по волейбол (CEV) Андре Майер е в Баку, където днес приключва квалификацията за Европейско първен...

Селекционерът Владимир Кузюткин започна мача с различно от София нареждане. Така централната блокираща Страшимира Филипова да спре звездата на противника Полина Рахимова, която ни разби в София. И днес в мача тя направи 19 точки, една птичка пролет не прави и те не бяха достатъчни за тима й.

Азерките започнаха надъхано и амбициозно. Поведоха до първото техническо прекъсване. Емилия Николова направи серия от сервис и нашите поведоха – 16:11. Българките показах силен начален удар, което разби посрещането на съперничките. Страшимира направи серия и 19:11, но и взетата почивка от треньора Александър Червяков не я спря. Атака на Емилия Николова и втора на Христина Русева през центъра, затвориха гейма – 25:14.

Българките превъзхождаха съперничките си и имаха 50% в атака срещу 36% на азерките.

Във втория гейм нашите продължиха със силния сервис и поведоха с 15:9. Елица Василева се развихри и увеличи на 18:10. Азерките намалиха разликата, но Кузюткин взе почивка и не допусна, както в София азерките да намалят разликата до 2 т. Така нашите бързо превъртяха сервиса на Мамадова. При 19:15 Кузюткин направи двойна смяна, изкара Ненова и вкара Лора Китипова, а на мястото на Еми Николова и пусна Кремена Каменова.

Азербайджан се реваншира на Португалия с 3:1

Португалия загуби с 1:3 (27:25, 23:25, 18:25, 14:25) от Азербайджан на квалификацията за Европейско първенство в Баку. Това бе реваншъ...

Сервис на Рахимова и намалиха на 17:20. Блокадата на Филипова и Каменова отчая домакините, а Елица Василева изригна със сервис - 24:18, блокада на Филипова и Василева затвори гейма 25:18.

В третия гейм домакините поведоха с 4:1, удържаха предимството си до 8:6. При 10:6 Диана Ненова получи жълт картон. Нямахме никакво посрещане, а Азербайджан имаше солидна преднина - 16:9. Съдията ни поряза и блок на Елица Василева го свири аут. Геймът беше ясен и азерките го взеха с 25:14.

Нашите поведоха в трeтия. Играха концентрирано, за да не се стигне до тайбрек. Имахме минимална прединна и съдията извади ножицата. После привика капитанката Страшимира Филипова, не стана ясно за какво. Лошото ни посрещане даде преднина и самочувствие на азерките, но за кратко.

Поведохме с 8:5, стигна се до изравняване, но серия, от сервис на Еми Николова ни даде точка спокойствие. Бързо превъртяхме началния удар на Рахимова за 14:12, пак блокада на Страшимира Филипова и на второто техническо прекъсване България водеше с 16:14. Българките успяха да запазят преднината и да я увеличат. В края на гейма Кузюткин вкара Славина Колева. Именно тя при 24:19 направи ас и затвори мача.

България подари гейм на Гърция, бием с 3:1

България записа още един успех на квалификацията за Европейско първенство по волейбол в Баку, Азербайджан. Селекцията на Владимир Кузют...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com