Изложи ли се волейболната ни федерация с Владимир Кузюткин?

139689
Изложи ли се волейболната ни федерация с Владимир Кузюткин?

Българската федерация по волейбол отново май направи грешен ход с избора на руския треньор Владимир Кузюткин за селекционер на женския национален отбор. Това се потвърди още с първата пресконференция, която даде днес руският специалист за представянето на щаба му.

Какво се разбра? Националките ги събират на 21 април. А подготовката им ще е раздлена на два етапа. Първият - до турнира за купа "Елцин" в Москва през юли, а вторият - до световното първенство в Италия. Кузюткин обясни, че не го интересува физическата подготовка на волейболистките, тъй като това било национален отбор. Те идвали от клубовете си, след завършване на сезона и това предполага, че имат добра физическа подготовка.

Само в Actualno.com: Петър Шопов влиза в щаба на Кузюткин

Пловдивчанинът Петър Шопов е първото, станало известно име от щаба на новия селекционер на женския национален отбор Владимир Кузюткин, ...

Вниманието си руският спец ще насочи само към игровата и тактическата подготовка. Освен, че влезе в тотално противоречие със световната практика, той показа, че "лъвиците" ще тренират изцяло по традиционната руска система - който оцелее, продължава. Дали обаче новият селекционер знае, че в България няма по 18 чакащи, за пост волейболистки, както е в Русия? 67-годишният треньор е световен шампион с женския национален отбор на Русия през 2010 година. Вероятно, защото още не е наясно какво го чака в България, той си позволи да оплюе италианските си колеги относно физическата подготовка. "Когато италианските треньори не знаят какво да правят, влизат при тренажорите", изцепи се руснакът.

Конфузната ситуация с обидата не можа да замаже дори дипломатът Иван Тодоров–Сенатора, който е вицепрезидент на федерацията. Руснакът демонстрира голямо самочувствие на волейболен спец, но дали ще има покритие, ще покаже времето. Първият му тест ще е европейската квалификация на "лъвиците" през май в София. Все още той не е наясно кого ще повика в държавния тим. Някои от националките още са по клубовете си, тъй като първенствата им са във финалната фаза. Други са приключили, а трети ще са от родното първенство. Сигурно е, че националният ни отбор има сериозни слабости на някои постове. Кузюткин пък обещава успехи, защото виждал потенциал и затова поел националния тим.

За треньорския си щаб руският специалист искал само българи. Той си избрал Петър Шопов, статистик и помощник-треньор на Левски бол, известният само в Смолян и околностите треньор Владимир Орлов, който поне ще спести пари на федерацията за преводач и бившия треньор на Левски-Сиконко и Нефтохимик Пламен Христов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол