Камило Плачи: Трябва да подобрим играта и да поддържаме високо ниво

12162
Камило Плачи: Трябва да подобрим играта и да поддържаме високо ниво

Никъде не е написано, че този отбор трябва да се класира за финалите на Световната лига във Флоренция. Това заявява селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи в интервю пред bgvolleyball."Разбира се, ние ще се опитаме да си заслужим мястото там, но който играе по-добре, той ще успее. Ясно е, че измежду Световната лига, която се провежда всяка година и Световното първенство, Световното има по-голяма тежест и е по-важно. И ние трябва да подобрим играта, защото това няма да стане току-така, от само себе си", заявява италианският специалист.

Според него, пътят пред тима е доста стръмен, за да се класира България за финалите, а и тези загуби от САЩ! "Да, хълмовете станаха планини и ще има доста усилия да положим, за да ги изкачим. Но така е в спорта, целите стават по-трудни и по-трудни. Като всичко става по-сложно, ако и отборът има проблеми за разрешаване", признава Камило Плачи. Той е изненадан от двете загуби на Бразилия от Италия за Световната лига. Очаква да види и волейбол на най-високо ниво в мачовете на Русия и Сърбия, които са в нашата група за Световната лига.

България и Австралия завършиха 2:2 в съвместната тренировка

Волейболистите от националния отбор на България завършиха наравно срещу Австралия в първата контрола между двата тима, която беше под ф...

"За нас обаче е важно ние да подобрим играта ни, защото има загуби и загуби. Може да паднеш, но да играеш добре, което не е толкова фатално. Лошото е ако паднеш и играеш зле. И ние трябва да сме добри, за да поддържаме високо ниво. И да се надяваме, че физическото състояние на играчите ще ни го позволи", надява се Плачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com