Константинов: Всеки трябва да покаже най-доброто от себе си

95081
Константинов: Всеки трябва да покаже най-доброто от себе си
Снимка: БГНЕС

Националният отбор замина за полския град Краков, където ще играе на приятелския турнир "Хуберт Вагнер", който е част от подготовката за предстоящото световно първенство. Ето какво каза новият селекционер на волейболистите Пламен Константинов пред камерата на ТВ7:

- Какво очаквате от турнира?

- Това е последен шанс за някои, защото след това трябва да се вземе решение на кои 14 волейболисти ще се разчита за световното. После няма да имам време и за това ще се опитам да залагам на тези, които ще пътуват. Тези три срещи ще ги изиграем с три различни състава.

- Трима души остават в София (б.р. - Николай Николов, Владимир Николов и Мартин Божилов). Как ще решите за тях?

- За тях ще преценяваме на место в контролите с Франция и Бразилия. За Ники Николов е ясно, че има здравословни проблеми. Той трябваше да играе втория мач с Белгия, но отново получи една болка в коляното и ми каза, че не може да вземе участие, а по план трябваше. Владо има още да наваксва физически и реших, че е по-добре да остане и 5 дена да тренира сериозно, отколкото да изиграе една среща и да гледа другите. На такива турнири нямаш възможност за сериозен тренировъчен процес, а това е по-важно за него. Доволен съм от Мартин, но ще преценяваме с какви схеми ще отидем на световното. Но нито един от тях не е изваден от списъка.

- Колко важни за вас са резултатите в проверките?

- Ако можем да побеждаваме всички мачове – няма нищо по-хубаво. Но в тези три двубоя няма да ставаме жертва на задължително търсене на победи. Повече ме интересува да видя максимално всички в какво състояние са и какво могат да дадат на отбора. Сега трябва да го направим това, не на световното. Искам да печелим винаги, но предпочитам да видя и повече играчи.

- Как ви се вижда съставът в момента? Наред със загубите това лято имаше и много контузии.

- Освен леки болежки, сериозни травми няма. Поне за сега, да чукаме на дърво. По-тежката част от подготовката мина и с изключение на по-дребни здравословни проблеми, останалите са добре. Доволен съм, защото беше деликатен период, в който трябва да съчетаеш физика и волейбол и се получават травми, най-вече мускулни в такива моменти.

- Успокои ли се обстановката?

- Зависи какво имате предвид. Резултатите трябва се показват в неспокойна обстановка. На спокойствие у дома с пакетче семки и пред телевизора да гледаш световното. Всеки един професионален спортист трябва да показва резултати под напрежение. Като колектив няма някакви сериозни проблеми вътре в отбора. Състезателите не си показват рогата веднага като дойде нов треньор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол