Мечтите на Бразилия за четвърта поредна световна волейболна титла са живи

116934
Снимки: FIVB

В дербито на група H от Световното първенство по волейбол в Полша, световните шампиони от Бразилия размазаха с 3:0 гейма олимпийските първенци Русия (25:22, 25:20, 25:21) и си подсигури участие на полуфиналите на надпреварата. Това стана след като вчера бразилците допуснаха първа загуба на шампионата с 2:3 гейма от домакина Полша. Тежката загуба пък принуждава Русия да търси утре успех срещу надъханите поляци, което ще е много трудно с оглед на играта на Сборная.

Срещата тръгна точка за точка, но бразилците бяха по-сигурният отбор и постепенно направиха малък аванс, който удържаха докрай. Разликата не се качи над три точки, но винаги кариоките бяха отпред след 3:3 точки в началото. Русия изравни за 20:20 точки, след като Дмитрий Мусерски направи ас, а Леандро Висото беше спрян с блокада, но веднага Рикардо Лукарели отвърна с ас за 22:20 и това се оказа разковничето за успеха на бразилците в първата част.

Срам! И финландците свалиха гащите на волейболистите ни

Мъжкият национален отбор по волейбол на България допусна изключително срамна загуба от Финландия с 0:3 гейма (18:25, 21:25, 18:25) в по...

Вторият гейм започна по идентичен начин, а с флот сервис, особено на Сидао, бразилците мъчеха много руското посрещане и поведоха с 10:7 точки. Точно тогава обаче Русия най-после намери сервиса си, а Мусерски се превърна в истинска стена на блокада и руснаците записаха две точки на този елемент, за да изравянт до 11:11 и дори да поведат с 12:11. Все пак на второто техническо прекъсване Бразилия имаше крехък аванс – 16:15. Решителният момент дойде при 20:18, когато Николай Павлов беше спрян от Лукас Сааткамп на блокада. Това на практика подпечата успеха на бразилците в гейма, след като и последната руска надежда – Мусерски, не направи нищо от сервис.

За пръв път в мача Русия поведе с повече от точка в началото на третия гейм – с 3:1 точки и успя да достигне до първа техническа пауза с аванс от 8:5, след като Бразилия определено понижи нивото си на игра. Усещайки, че може да стане както срещу Полша вчера, кариоките веднага сес тегнаха и се върнаха в гейма при 10:10 точки след страхотно разиграване и зрелищни спасявания от двете страни на мрежата, но завършило с успех за Бразилия след атака на Лукарели. Русия обаче беше с едни гърди напред на втора техническа пауза – 16:15. След това гонитбата започна – точка за точка, но Бразилия излезе начело веднага след прекъсването и при 20:19 за кариоките Сидао направи ефектна единична блокада в центъра, с която Бразилия поведе с две точки. Същото упражнение Сидао направи за 23:20, а след това „лудият” Спиридонов беше спрян от Мурильо пак с блокада – четири поредни мачбола за Бразилия. Кариоките се възползваха още от втория, когато руснаците пипнаха мрежата при опит за блок срещу Леандро Висото и така Бразилия продължава във финалната четворка, докато Русия е на път да си вземе сбогом с първенството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол