МВнР ще протестира заради битите волейболни фенове в Солун

5632
МВнР ще протестира заради битите волейболни фенове в Солун
Министерството разполага с информация, че на граничния пункт Промахон е било упражнено грубо насилие спрямо българските граждани при извеждането им от Гърция

Министерството на външните работи ще отправи протест по случая с недопускането на български граждани, които не са имали агресивни намерения, да посетят волейболен мач в Солун и са били изведени от гръцка територия.

По думите на говорителя Весела Чернева министерството разполага с информация, че на граничния пункт Промахон е било упражнено грубо насилие спрямо българските граждани при извеждането им от Гърция, поради което очаква пълна информация и разследване на случилото се от гръцките власти.

На 11 януари към 19.30 ч. е получен сигнал в българското консулство в Солун, че два автобуса с български фенове са спрени на 10 км преди Солун. Българските граждани са пътували за волейболната среща Ираклис-ЦСКА с начален час на двубоя 20.00 ч.

По информация на гръцките власти голяма част от българската група е била от спортни хулигани, които са представлявали заплаха за обществения ред.

Полицията е ограничила влизането на българските фенове, за да не се допуснат ексцесии около спортната среща. Около 21.00 ч. автобусите са тръгнали обратно за България, ескортирани от спецчасти на гръцката полиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол