Победихме Сърбия в Кордоба и мечтаем за финалите на Световната лига

3258
Победихме Сърбия в Кордоба и мечтаем за финалите на Световната лига
Снимка: FIVB.ch

Българският национален отбор по волейбол отново е големият герой на колективните ни спортове. В мач от тазгодишното издание на Световната лига, който задължително трябваше да спечелим, надделяхме с 3:2 гейма (25:18, 20:25, 25:23, 24:26, 15:12) над вече класиралия се отбор на Сърбия и утре, десет минути след полунощ българско време, излизаме на всичко или нищо срещу домакините от Аржентина.

Нашите момчета се справиха с противник, който нямаше за какво да играе, но оказа сериозна съпротива и вкара срещата в пет гейма, след като и във вчерашния ден игра пет гейма и спечели с 3:2 срещу Аржентина. Определено обаче всички фенове, гледали мача, побесняха в четвъртия гейм, след като водехме с 22:17 и допуснахме пълен обрат по типичен за нас и детински начин. Този крайно глупаво изпуснат момент от мача ни коства точка в класирането, защото победата в пет гейма дава един пункт по-малко.

Олимпийският шампион е на колене пред България!

Националният отбор по волейбол взе голяма победа в Световната лига, надигравайки олимпийския шампион Бразилия. Пълната зала във Варна в...

Над всички беше Цветан Соколов в атака, но определено в този мач най-впечатляващият ни елемент беше блокадата. В срещата игра и Виктор Йосифов, който страда от контузия в десния крак, но показа характер и не остави отбора в труден момент, като даде необходимата доза спокойствие в ключови моменти.

Пълен репортаж от срещата вижте в Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол