Португалия хвърли бомбата в първия ден от квалификациите

12019
Португалия хвърли бомбата в първия ден от квалификациите

Женският отбор по волейбол на Португалия хвърли бомбата още в първия ден от квалификациите за европейско първенство в София. Тимът от Пиренеите излъга фаворита Азербайджан, който беше сочен за основен съперник на българките за първото място в турнира. Селекцията на Фаик Гараев загуби с 2:3 (23:25, 25:16, 25:23, 23:25, 12:15) в първия мач от квалификацията. Азерките подцениха сериозно съперничките си и излязоха с голямо самочувствие за този мач. Водеха с 4 точки в първия гейм, но португалките успяха да обърнат резултата и им взеха гейма. Изненади имаше и в четвъртата част, когато азерките водеха със 7 точки. Звездата на отбора Наталия Мамадова игра контузена. Селекционерът Гараев не можеше да разчита и на другата звезда в отбора Полина Рагимова, която показа доста слаба игра и той беше принуден да я извади. Преди мача специалистите сочеха азерките за сигурен победител в срещата. Победата на Португалия до известна степен улеснява положението на българския тим в групата, тъй като азерките бяха сочени за основен съперник на нашите за спечелване на тази квалификация.

Организаторите от Българската федерация по волейбол започнаха с гаф в този турнир. При откриването на турнира португалският флаг беше обърнат на обратно. Докато свиреха химна селекционерът на отбора посегна към четирите момчета, които държаха флага, и бързо обърна знамето така, както трябва да бъде.

7 националки, без Кузюткин заминаха на лагер в Тетевен

Седем волейболистки от националния отбор на България от днес се подготвят на лагер в Тетевен. Заниманията ще бъдат водени от тримата по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com