Португалия падна с 1:3 от Гърция, улесни положението на Азербайджан

10849
Португалия падна с 1:3 от Гърция, улесни положението на Азербайджан

Португалия направи изненадваща загуба с 1:3 (17:25, 25:21,25:15, 19:25) от Гърция в последния мач от квалификацията за Европейско първенство, в група Д в София. Гъркините пък 2 часа се бориха и успяха да запишат единствената си победа на този турнир. Поражението на Португалия улеснява положението за Азербайджан в групата и им оставя по-големи шансове за класиране на Европейското първенство.

Вместо да направят две победи, иберийките записаха две загуби и победа с 3:2 над Азербайджан. Така днешният успех над Гърция ги изпрати на сигурното последно място в групата с 2 т. Гърция ще е преди тях с 3 т. заради днешната победа с 3:1.

Съседките започна мача много амбициозно, взеха първия гейм, а втория продължи да се борят. Показаха добра защита и сервис в третия. На съперничките им обаче нищо не им бе останало от посрещането, атаката и блокадата. В четвъртия гейм гъркините поведоха убедително с 20:15, успяха за запазят преднината и затвориха мача.

От 29 до 31 май четирите отбора - България, Гърция, Португалия и Азербайджан ще играят втори квалификационен турнир в Баку. Първият от двата турнира се класира за европейско, а втория отива на бараж. Класирането се прави по точки от спечелени мачове, геймово съотношение и отбелязани точки в мача.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com