Сбъднахме мечтата, сега я губим. Радо и Матей си тръгват

15426
Сбъднахме мечтата, сега я губим. Радо и Матей си тръгват

България измина пътя от рая до ада само за ден.

След като сбъднахме мечтата си за класиране на Олимпиадата в Лондон, днес загубихме най-важните стълбове на тима - селекционерът Радостин Стойчев и звездата Матей Казийски.

България без Жеков и Н. Николов за Световната лига

Разпределителят на българския национален отбор по волейбол Андрей Жеков няма да вземе участие в мачовете от първия турнир на Световната...

Както обеща вчера, Радо потвърди на пресконференция, че няма да остане селекционер на националния отбор по волейбол и няма да води тима на олимпийските игри, ако президентът й Данчо Лазаров не се оттегли от поста си. Радостин Стойчев обяви решението си в зала "Арена армеец".

Стойчев обяви още, че настоява и членовете на волейболната федерация да подадат оставки.

Причините за исканата оставка на Лазаров са три - неефективното управление на федарцията - скандалите, неиграния плейоф при жените, незавършилото първенство при мъжете, управителния съвет от над 20 члена на федерацията и липсата на мандата на президента и членовете им, както и регистрацията на фиктивни клубове с цел облагодетестване.

Стойчев предложи да се направи проверка по случая. Той обяви, че финансите на федерацията се управляват непрозрачно. Няма доклади за приходите от спонсори и това създава съмнения за злоупотреби. Третата причина е нарушение на клаузи от неговия личен договор. Стойчев може да не отпътува за Аржентина утре в 17:15 часа, където от петък ще се проведе вторият турнир от Световната волейболна лига.

Радо казва днес дали остава

Радостин Стойчев ще обяви днес дали ще остане селекционер на България. Спецът ще даде пресконференция, на която ще обяви бъдещето си,...

Звездата на националния отбор по волейбол Матей Казийски също обяви, че напуска тима, тъй като не е съгласен с управлението на федерацията.

"Този отбор няма бъдеще с тези хора начело на федерацията. Моето решение е също да напусна. Това, което би ме върнало, е ако, видя, че се смени политиката и отборът върви добре", заяви Матей Казийски на официална пресконференция в зала "Арена армеец".

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com