Треска за волейбол: Франция е фаворит, но България... тя е непредвидима

18942
Треска за волейбол: Франция е фаворит, но България... тя е непредвидима
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол зарадва цялата родина с класирането си на полуфиналите на Евроволей 2015. Осакатеният тим на Пламен Константинов достигна до топ 4 след две феноменални победи с по 3:0 над Германия (които едва ли някой очакваше да са толкова убедителни), както и след два трудни успеха с по 3:2 над Холандия и Чехия. България отново е сред топ силите в света и, след като си се подиграл с 3-ия в света от Мондиал 2014, значи напълно си заслужил мястото.

Днес, може би за последен път в кариерите на част от тези момчета, "лъвовете" имат шанс да се класират за финал. Тази мисия обаче изглежда много, много трудна, тъй като съперник на България тази вечер в зала "Арена Армеец" е Франция - хитът на волейболния сезон.

Градският транспорт в София ще работи с удължено време заради България - Франция

Волейболните фенове в цялата страна са в трескаво очакване на полуфинала между България и Франция на Европейското първенство по волейбо...

"Петлите" пристигнаха в София в четвъртък, а в петък проведоха две занимани на българска територия. Помен от умора нямаше, а те са със статут на абсолютен фаворит в турнира, след като през целия сезон имат една единствена загуба - в груповата фаза на Финалите на Световната лига. Тя дойде от САЩ, но както знаем Франция спечели турнира и чека за 1 милион долара.

В последните две-три години отборът на Лоран Тили израсна в много отношения, като на най-голяма разлика демонстрира атаката на тима. Това до голяма степен се дължи на сработката между отделните единици в отбора, който винаги се е славел с брилянтната си защита, но сега има и смъртоносна атака. В основата на това са прецизните, понякога все едно математически изчислени, подавания на разпределителя Бенямин Тонюти. Те водят до 49% ефективност на "петлите" в атака, което е най-високият процент сред полуфиналистите (наравно със Словения).

Останалата част от анализа ЧЕТЕТЕ В SPORTLINE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол