Арестуваха сина на кмета на с. Галиче за причиняване на средна телесна повреда

4813
Арестуваха сина на кмета на с. Галиче за причиняване на средна телесна повреда

Задържаха сина на кмета на с. Галиче за причиняване на средна телесна повреда

Районна прокуратура - Бяла Слатина привлече и задържа до 72 часа Мартин Чоков (на 18 години) за причинена средна телесна повреда, при условията на повторност и деянието е по хулигански и расистки подбуди.

Без последствия за синовете на Чоков след поредния скандален случай в Галиче

Прокуратурата няма да повдига обвинение за побой на синовете на скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков. Това стана факт след като и...

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12 януари в село Галиче, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев от село Галиче. Потърпевшият е със счупване на тилната кост вдясно - това нараняване отговаря на медико – биологичния признак - проникване в черепната кухина. Мартин Чоков е извършил това деяние при условията на повторност - след като е осъждан двукратно през 2015 г. за причиняване на умишлени средни телесни повреди.

Днес Районен съд - Бяла Слатина ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Чоков.

Това са първите резултати от намесата на главния прокурор и прокурорите от Върховна касационна прокуратура в района. По разпореждане на Сотир Цацаров вчера прокурори от ВКП извършиха на място в прокуратурата проверка на всички дела, свързани с постъпили сигнали за насилие от семейството на кмета на с. Галиче – Ценко Чоков.

Предстоят и други действия на прокуратурата, съобщават от Апелативна прокуратура София.

Пореден побой с участието на синовете на скандалния кмет Ценко Чоков, институциите мълчат

Пълно мълчание на институциите по пореден случай на побой с участието на синовете на скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков, информ...

Припомняме, че по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров от вчера прокурори от ВКП работят на място и в Районна прокуратура – Бяла Слатина. Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП – Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, включително и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

На снимката: Ценко Чоков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com