Автобус заседнал до Малорад, защото шофьорът тръгнал по път, по който не трябвало

5205
Автобус заседнал до Малорад, защото шофьорът тръгнал по път, по който не трябвало
Снимка: БГНЕС

Пътнически автобус, пътуващ за София, заседна в снежните преспи в Монтанско, до Малорад, защото шофьорът е тръгнал по непочистен път, на който е имало знак, че движението на тежки транспортни средства е забранено.

Всички пътници от рейса са изведени, а той е вече издърпан, потвърди шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров пред bTV. Самите пътници се разделиха на две за случилото се - някои обвиняваха шофьора, други го оправдаха, че не видял знака, защото било буря. Как може шофьор с опит да не знае по кой път да минава.

Вижте къде валя най-много сняг

Зимата дойде, дойдоха и оплакванията заради снега. Ето обаче какво казва статистиката на НИМХ за снеговалежа - до 17:00 часа. Най-мног...

Междувременно в неделя вечерта в областната администрация на Стара Загора се състоя извънредно заседание на кризисния щаб под ръководството на областния управител Георги Ранов, съобщи БГНЕС.

Около 20 са катастрофите, които са станали в неделя на магистрала „Тракия” в областта. Повечето от тях са заради несоъбразяване със зимната пътна обстановка. Няма убити и тежко пострадали. Няма закъсали на пътя автомобили. На магистрала „Марица” обработването с гребла и сол продължава и в момента. На двете магистрали в участъците, които са в Старозагорска област, работят общо 14 нови четириосни машини, съобщи администрацията.

Поради продължаващия обилен снеговалеж на заседанието бе взето решение да се ограничи движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главен път I-5 от Стара Загора-Змейово-Ягода-Тулово-Мъглиж. Ограничението важи и за Прохода на Републиката след съгласуване с ръководството на Областно пътно управление-Велико Търново. Тежкотоварните автомобили ще бъдат насочвани към площадката на летище Стара Загора. Ограничението засега беше до 8 ч. сутринта на 4 януари.

Като цяло обстановката по пътищата в Старозагорска област е спокойна. Проходът Шипка е отворен за автомобили до 12 тона при зимни условия.

Снегът затвори Троян-Кърнаре

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение поради снегонавявания. Това съобщи за Агенция “Фокус” Габриела Стоянова, гово...

В края на заседанието областният управител призова водачите на автомобили да бъдат отговорни на пътя, да спазват правилата за движение и да се съобразяват с усложнената зимна обстановка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com