X
 
 

Митрополит Григорий отслужи молебен за зрелостниците във Враца

1340 0
Митрополит Григорий отслужи молебен за зрелостниците във Враца
Снимка: Община Враца
Над 100 абитуриенти от училищата във Враца присъстваха на Молебен за здраве и благополучие, отслужен в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски” в града от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. Църковният ритуал за зрелостниците се провежда за трета година. На него присъстваха заместник-кметът Петя Долапчиева, представители на общинска администрация, директори на учебни заведения, преподаватели и родители.

Врачанският митрополит Григорий благослови младите хора, които участваха в църковното служение с думите :

 „От утре ще бъде различно, но който и път да поемете в живота най-важното е да останете честни и добри хора. На добър час!“ каза митрополит Григорий и призова младите хора да се включат в обявения конкурс на тема: „Св. Софроний Врачански – ярък духовен пример от миналото към настоящето и бъдещето.“Той е посветен на 280 години от рождението на небесния покровител на Врачанската епархия, 225 години от ръкоположението му за епископ и 55 години от канонизацията му за светец, които се навършват през 2019 г.

Всеки от зрелостниците си тръгна от църковната служба с подарък - икона на Възкресение Христово и личната благословия на митрополит Григорий.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално