ВКС потвърди присъдите за убийството на Ники от Враца

981
ВКС потвърди присъдите за убийството на Ники от Враца
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд потвърди осъдителната присъда срещу Ивайло Миланов, Иван Каменов и Калин Димитров за убийство на Николай Димитров, извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Обвинителен акт срещу тримата подсъдими е внесен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 31.08.2013 г. пред нощен клуб в града Миланов, Каменов и Димитров нанесли побой с юмруци и ритници над шестнадесетгодишния Николай Димитров. Момчето било повалено на земята, без да оказва съпротива, като ударите са били многобройни, със значителна сила, насочени към жизненоважна част на човешкото тяло – главата. След първоначално лечение в лечебно заведение в града състоянието му рязко се влошило и той изпаднал в кома. На 12.10.2016 г. момчето починало в столична болница.

Повдигнаха обвинение за хулиганство на братя Дамянови от Враца

Районната прокуратура във Враца е повдигнала обвинение срещу братята Иван и Десислав Дамянови. В началото на годината те се спречкаха ...

Наказание „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване получиха тримата подсъдими. Миланов и Каменов ще останат зад решетките за по осемнадесет години, а Димитров – за срок от шестнадесет години. Уважени са и предявените от родителите на Николай Димитров граждански искове в размер на 70 000 лв.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com