X
 
 

Врачани окичиха с цветя новия бюст-паметник на Васил Левски

1464 0
photo of Врачани окичиха с цветя новия бюст-паметник на Васил Левски
Снимка: Община Враца
По повод 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата във Враца бе открит нов бюст-паметник на Васил Левски.

При откриването му кметът Калин Каменов каза:

„Всяка година на тази дата, родолюбивите българи си спомнят за един човек – роден, за да ни води като пътеводна светлина. Тази личност ни дава увереност, че можем да се справим с всяка трудност, само ако сме единни. Вярвам, че днес не просто отбелязваме рождението на Васил Левски, а и си припомняме неговите завети и възпитаваме децата ни в уважение и почит към героите от нашата история. Изказвам своето искрено уважение към хората, които са инициирали изграждането на подобен паметник за Апостола, но той трябваше да бъде подменен, тъй като конструкцията на монумента бе сериозно увредена“, коментира Каменов.

Новоизграденият паметен знак бе осветен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

Програмата продължи  с поетична композиция в изпълнение на ученици на ИОУ „Васил Левски“, както и представяне на паметни дати и събития от живота на Апостола.

В знак на признателност пред паметника на великия българин бяха поднесени венци и цветя, а екипът на Младежкия център, заедно с възпитаници на детски градини и граждани поставиха ръчно изработената гирлянда пред монумента.

Паметният знак е от врачански камък и е дело на скулптора Цветан Цеков, а близо 1-метровият бюст е творчески проект на братята Васил и Борис Цекови.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...