Египетската армия разглежда кандидатурата на Мохамед ел Барадей за премиер на страната

6382
Египетската армия разглежда кандидатурата на Мохамед ел Барадей за премиер на страната

Египетските военни, които отстраниха от власт президента Мохамед Морси, смятат, че ръководителят на светската опозиция Мохамед ел Барадей е основен кандидат за ръководител на преходното правителство, съобщиха източници в дипломатическите и политическите кръгове в страната, цитирани от Ройтерс.

Посочва се, че решението за бъдещия министър-председател може да бъде взето още днес.

Вигенин: България следи с безпокойство събитията в Египет

България следи с внимание и безпокойство последните събития в Египет, заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин по повод п...

„Ел Барадей е нашият основен кандидат. Той е международна фигура, която е популярна сред младежите. Той се ползва с популярност и сред ислямистките групи”, посочи източникът, който е близък до египетското военно командване.

Други възможни кандидати са бившият премиер Камал ал Ганзури, който оглавяваше преходното правителство в периода 2011-2012 г. след свалянето на президента Хосни Мубарак, както и бившият ръководител на Централната банка на страната Фарук ал Окда.

Египетската полиция и армията се опитват да прекратят протестните акции в Кайро на привържениците на отстранения от власт президент-ислямист Мохамед Морси, предаде РИА Новости. В района на площад Ан Нахда пред университета на Кайро все още се намират няколкостотин ислямисти, които прекараха там цялата нощ. Армията и полицията с помощта на местни жители блокираха демонстрантите от всички страни, но засега не щурмуват самия площад. Силите за сигурност пропускат всички, които желаят да напуснат мястото, но в обратна посока не допускат никого.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com