Медведев: Неуспехите в Космоса повече не може да се търпят

5118
Медведев: Неуспехите в Космоса повече не може да се търпят

Повече не можем да се примиряваме с неуспехите в космическия отрасъл, тъй като Русия губи авторитет и милиарди рубли, заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от РИА Новости.

„Не знам каква е причината за загубата на спътниците – дали е в ускорителния блок, дали става дума за механични повреди или елементарно нехайство, или може би всичко заедно, умножено по традиционното нехайство, но това вече не може да се търпи”, подчерта Медведев на заседание на руското правителство. „Ние губим авторитет и милиарди рубли”, подчерта той.

Руски закон ще отказват вълка и крокодила Гена от пушенето

С настъпването на есента в Русия влиза в сила закона „За защита на децата от информация, която причинява вреда на тяхното развити...

Припомняме, че руската Федерална космическа агенция съобщи, че ракетата „Протон-М” и нейният товар от два комуникационни сателита не са успели да достигнат нужната орбита. Това е последният от поредицата неуспехи, които преследват неотклонно космическата програма на Москва.

Роскосмос съобщи днес, че модулът на ракетата „Протон-М”, която пренася руски и индонезийски сателит, се е изключил по-рано от очакваното.

Миналия август, Русия изгуби контакт с комуникационните сателити, малко след като „Протон-М” беше изстрелян. През 2007г., „Протон-М”, който пренасяше японски комуникационен сателит, се разби.

Редактор: Ая Косарова

Русия не планира да пести пари за въоръжение

Руските власти не планират съкращаване на финансирането за въоръжените сили на страната в рамките на държавната програма за въоръжаване...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com