"Мерил Линч": Златото ще мине 2000 долара

9908
"Мерил Линч": Златото ще мине 2000 долара

Златото е на път да поскъпне над 2000 долара за унция през следващата година. Същевременно липсата на яснота по отношение на търсенето в Китай, както и политиките на китайското правителство затрудняват прогнозите относно цената на индустриалните метали, смятат от финансовата компания “Мерил Линч”, предаде БЛИЦ.

"Ние в момента държим злато“, заяви инвестиционният брокер Бил О Нийл от компанията пред журналисти в Лондон. По думите му инвеститорите използват благородния метал, за да диверсифицират портфейла си от активи, но въпреки това очакват цената му да се покачи над 2000 долара за унция.

Как Турция печели от Иран

За да заобиколи международните санкции, Иран купува огромни количества турско злато. Твърди се, че по този начин Техеран финансира сво...

През тази година златото поскъпна с 10% до 1 727,78 долара за унция. Цената уверено върви към 12-то поредно годишно поскъпване, информира агенция "Блумбърг".

Растежът на световната икономика леко ще се подобри през 2013 г. до 3,2%, а американският долар ще поскъпне, смятат от експертите. БВП на Китай ще нарасне до 8,1% през следващата година спрямо 7,7% през тази.

Американската икономика обаче ще се свие до 1,5% в сравнение с 2,1% през текущата 2012 година смята Бил О Нийл. Според очакванията на анализаторите от проучване на агенция "Блумбърг" средно златото ще поскъпва през всяко тримесечие през следващата година и ще достигне средно 1925 долара през последните три месеца на 2013 г.

Редактор: Десислава Ушатова

Във Франция извличат злато от отпадни води

Извличане и на най-малката следа от злато или друг благороден метал от водата, изхвърляна от промишлеността - това е технология, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com