Скопие потъва в албански знамена

59269
Скопие потъва в албански знамена

В Деня на албанското знаме цяла Македония ще бъде оцветена в червено. Това послание изпрати говорителят на управляващата албанска партия Демократичен съюз за интеграция (ДСИ), предаде македонското електронно издание Прес 24.

„До 28 ноември цяла Македония ще бъде оцветена в червено по случай отбелязването на годишнината от албанското знаме. В знак на взаимно уважение всички граждани на Македония трябва да са част от радостта на албанците и да не повдигат въпроси дали е законно да се вее знамето, защото това албанците може да приемат като провокация”, заяви Османи.

Бериша: Албания ще се превърне в регионална енергийна суперсила

По време на конференцията на тема "Енергиен пазар в Албания", която се проведе тези дни в Тирана, албанският премиер Сали Бериша заяви,...

От неправителствената организация „Събуди се” са заявили от своя страна, че ще завият цяло Скопие с албански знамена. Те смятали да раздават знамена на всички албански семейства. Анализатори коментирали, че този ход на ДСИ е чиста провокация преди местните избори в Македония.

„Символите говорят повече от думите, защото е ясно, че когато са се превземали територии, това се е правело със знаме. Ходът със знамената в Кичево е обезпокояващ. Призивът на Али Ахмети сред диаспората да се превземе Кичево е върхът на етнизацията”, коментирала проф. Гордана Силяновска.

По повод честванията на 100-годишнината от обявяването на независимостта на Албания в Косово също бе издигнато 12-метрово албанско знаме, предаде БГНЕС.

Коприненият флаг бе издигнат вместо косовското знаме на един от главните входове към южната част на столицата Прищина. Албанското и косовското знаме бяха поставени на правителствени, обществени и частни сгради. Знамената можеха да се видят и на автомобили и таксита, както и на коли на градския транспорт в Прищина.

С решение на косовския парламент 28 ноември – национален празник на Албания и бивш Ден на Знамето за Косово - е обявен за неработен ден за косовските граждани.

Редактор: Десислава Ушатова

Франция върна на Албания останките на крал Зогу

Тленните останки на единствения албански монарх - крал Зогу, бяха върнати от Франция на родината му повече от 50 г. след неговата кон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com