Южна Корея избира президент

5285
Южна Корея избира президент

Жителите на Южна Корея вече гласуват пред урните за нов президент на страната. Според социологическите проучвания за първи път в историята в Сеул може да управлява жена. Лидер в надпреварата е 60-годишната Пак Гън-хе - най-голямата дъщеря на бивш южнокорейски диктатор, съобщи КРОС.

Социологическите проучвания показват, че Пак, бивш председател на управляващата консервативна партия "Сенури", изпреварва кандидата на опозиционната Демократична обединена партия Мун Дже-ин. Възможни са и изненади, защото 59-годишният левоцентристки политик и бивш защитник на човешките права, набира все повече популярност в последните седмици.

Резултатите им показват, че Пак и Мун ще получат между 40 и 50% на първия тур, което означава, че няма да оставят никакъв шанс на останалите кандидати. Привържениците на Пак виждат в нейно лице силна, решителна жена, отраснала в безмилостния политически свят на Южна Корея.

Редактор: Е. Гигова

Мъжете в Южна Корея все по-често с грим

Младите мъже в Южна Корея все по-често прибягват до грима, за да изглеждат добре. Спиралата и фон-дьо тенът вече не са запазена тери...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com