Банкоматите поумняват, ще пазят по-добре парите ни

1614
Банкоматите поумняват, ще пазят по-добре парите ни

Новата технология Interactive Teller на NCR осигурява по-бързо и качествено обслужване, като свързва машината с жив оператор. Промяна позволява извършването на операции, които до момента бяха невъзможни - например, ако сте забравил картата си у дома, можете да удостоверите самоличността си с лична карта. Отделно, може да поискате теглената сума да бъде изплатена в точно определени купюри и дори да получите стотинки.

За разлика от обслужването на каса, в този случай на банковия служител не му се налага сам да брои банкнотите или да извършва каквито и да било физически действия: те се поемат от машината, така че няма опасност новите АТМ-и да доведат до опашки.

Румънци са отговорни за 92% от кражбите от банкомати на Острова

Криминални банди от Румъния са отговорни за бума на кражбите на карти за банкомати, съобщава британският вестник "Дейли Мейл", предаде ...

И нещо повече: ако предпочитате традиционното обслужване, можете просто да използвате устройството като обикновен банкомат.

Към момента NCR разполагат с 350 Interactive Tellers и очакват в следващите 12 месеца технологията бързо да се разпространи, предаде БЛИЦ.

Но това не е всичко. Банкерите отправят поглед и към мобилните приложения. Те обмислят възможността да заявите предварително транзакцията чрез смартфона си, и така цялата операция ще отнеме едва десет секунди.

Плюс е, че в случая няма да ви се налага да използвате дебитна или кредитна карта, което елиминира риска от скиминг.

Банкомат раздава двойна сума пари

Автомат за пари в Глазгоу започнал да пуска двойни суми от пожеланите от клиентите и за нула време се превърнала в обект на огромно вни...

Данните за сметката ви са в безопасност на телефона, защото те не се съхраняват на самото устройство, а за да използвате приложението, трябва да въведете пин код.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com