Бойко вече видя в себе си целия български народ...

17928
Бойко вече видя в себе си целия български народ...
Снимка: БГНЕС

В искова молба срещу Корнелия Нинова, по дело, което води за обида и клевета срещу нея, нашият премиер е написал епично изречение: той твърди, че който го обижда, обижда целия български народ.

Господин Борисов, госпожо Нинова, драги български политици. Вие не че четете това и не че ние пък се интересуваме от това, но все пак. Нека ви съобщим следното:

Вие нямате твърде общо с български народ. Евентуалните обиди към вас не само, че не са обиди към българския народ, а много често идват и от самия български народ. Той впрочем не може да спре да прави това. Въпросният народ, макар и доказан нееднократно в една твърде слаба политическа далновидност, е общо взето омерзен от общото си съжителство с вас и почти не минава ден, в който да не забележи смущаващата връзка между собствените си проблеми и вашия креативен принос към тях.

Нека кажем: попадането ви на власт е продукт на едно обичайно недоразумение, с което би било странно да не сте запознати. В това недоразумение се действа на принципа на най-малкото зло, вид избор, който е най-голямото зло, което може да ти се случи. Да се избира между вас е акт, който докарва всеки що годе достоен човек до известно умопомрачение. По-мрачна събота от деня за размишление няма. Пускането на бюлетината в урната е съпроводено от дълбоки угризения, неприятно гадене в стомаха и една обща потиснатост, която с времето става все по-голяма.

Ако човек пък е достатъчно несъобразителен, за да гледа телевизия, то той несъмнено попада на вас по-често отколкото е необходимо. Нека кажем: това е тъй досадно. Несменяемите ви фигури са толкова повтаряеми, че все повече приличат на ботове със зле програмирани реплики от овехтял софтуер. Наясно сме, че приповдигнатият парламентарен театър маскира подземни олигархични ходове и вашия политически престой се монетаризира непрекъснато и то добре.

Затова и идентификацията между вас и българския народ е твърде нереалистична. Можем да се обиждаме непрекъснато. Не ви дължим нищо. Нямаме нищо общо. Няма шанс да стане иначе.

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com