Бум, тряс, прас - всяка далавера в Иганово замина

9263
Бум, тряс, прас - всяка далавера в Иганово замина
Снимка: БГНЕС

Пореден склад за боеприпаси в България се взриви. За щастие, този път човешки жертви нямаше. Но отново на дневен ред дойде въпросът – докога такива бомби със закъснител ще цъкат в цялата държава?

Коментар на редактора

Версията за саботаж в Иганово не е отхвърлена

Абсолютно не мога да се съглася с версията, че в Иганово е имало саботаж. Все още не са извършени процесуално-следствени действия, не с...

Прави ли са редица експерти и официални лица, начело с икономическия министър Божидар Лукарски, да твърдят, че случаят в Иганово е различен от останали такива, като например Горни Лом? Някои данни обаче, които взеха да изплуват след първоначалната истерия, показват различни неща.

Самият Лукарски, пред БНТ, припомни, че в оръжейните складове на ВМЗ-Сопот тече проверка. Причината – сигнал, че частни фирми държат неправомерно боеприпаси там. А екоминистърът Ивелина Василева каза, че преди месец точно в Иганово имало проверка на Главна инспекция по труда и са установени редица нарушения.

При тези официални изказвания как да не се сети човек за взрива в Челопеч преди вече седем години? И как да не се сети, че тогава, под сурдинка, се говореше, че е трябвало да има проверка – защото някой пишел отчети, които много-много не отговаряли на истината. Да сте чули обаче прокуратурата да каза нещо по въпроса? И как да каже, като всички доказателства са се изпарили яко дим.

Няма производствена дейност, няма опасност от искра, няма чистене на техника, няма дори постоянно ток в изпарения склад в Игнатово – е как тогава стана взрив? Някой пак ли е писал различно в тефтера? Няма страшно - и този тефтер вече е при онези от Челопеч или на Филип Златанов. А медиите ще я карат всяко чудо за три дни – такъв е животът.

Лукарски: Няма страшно, ситуацията в Иганово е овладяна

Ситуацията с взривения цех на ВМЗ-Сопот при село Иганово е овладяна, каза икономическият министър Божидар Лукарски, който вече е на мяс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com