X
 
 

Децата ви така или иначе ги вземат: но не са норвежците

11727 8
photo of Децата ви така или иначе ги вземат: но не са норвежците
Снимка: БГНЕС
Големият износ на български деца, грабнати ловко от норвежката либерална агентура из под носа на обичащите ги родители, започна да навлиза в зоната на непроправимата лудост. Може да имаш безброй медии, източници на английски, задръстване от информация, може да имаш всичко. Но комбинацията от фалшив емоционален спусък с неподготвено в критическо мислене съзнание, ирационална майчинска любов и форумно-фейсбук култура за параноично споделяне се оказа достатъчно: десетки хиляди семейства откачиха и бутат маслото на пропаганда, съчетаваща невъзможност с натрапливост с не по-малък мащаб от този на Студената война. 

Но тук е мястото да кажем: всички тези родители, пламенно бранещи децата си от Стратегията за кражба на детето, са наистина прави. На вас наистина ви вземат децата непрекъснато. 

Вземат ви ги още в първите години, когато получите смешни пари за майчинство и сте принудени да разчитате на светите баби от последния ден, за да може да се справите някак. Но вие не протестирате за по-голяма подкрепа на държавата, защото няма такава държава, но бабатищепомогне.  

После ви ги вземат в детската градина, когато намирането на подходяща и записването в нея предизвиква толкова трудности, колкото кастинг за астронавти на международната космическа станция. Но вие гледате да се оправите някак и да стигнете до заветното "уредихме се най-накрая", понеже всичко си го правиш сам-самичък и вместо да променяш механизмите на държавата по-добре да намериш леко разтеглена брънчица, в която все пак да се напъхаш и да въздъхнеш, че ей го, и това гайле се реши. 

После ви ги вземат в училище, където броят на млади учители е толкова нисък като процент, колкото вероятността норвежка програма да ви отмъкне детето. Но вие намахано ставате на родителската среща и недоволствате, че програмата била остаряла и никой не подготвял детето ви за "живия живот", а само му обяснявали "какво искал да каже автора".  

После ви го вземат в университета, където лекциите са препоръчителни, оценките - административни подробности, завършването - в повечето случаи много по-лесно от това в гимназията, а перспективите, долу-горе същите, каквито са били при завършването на гимназията. Но за вас е важно то да има висше образование и по магически начин окачената в рамка на стената диплома да гарантира проходите към прекрасния нов свят и неговите приходи.

После ви го вземат в няколкото възможни варианти за работа, в които изборът е дали да станат на офисен планктон за повече пари или на офисен планктон за по-малко, и ако те извадят късмета да бъдат от първите, вие ще сте доволни, а те не, но няма да ви кажат.

После ви го взема най-лошото: неумението ви да възпитате в него рационален човек с гражданско чувство, трезва преценка, мнителност към евтини емоционални тригери и разбиране за пирамидата от проблеми, които не включват фалшивите новини.  

Но накрая става много вероятно те да възпроизведат същото и да повторят истинската стратегия за детето, която тъй или иначе изповядвате. Тя гласи: 

1. Няма да мисля.

2. Няма да протестирам за онова, за което трябва, а за това, което не. 

3. Прочетох във фейса и шернах - ще ни вземат децата, а Аз Моето Няма Да Го Дам.

Вече Си Го Дала. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Поздрави към автора !!
 • ciklop50 3 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  Както винаги нормалната простащина-посерковщина на герберастите! Няма по малоумни боклуци от комунистите от всички партии в НС начело с герберастите, какви ли не простотии ще измислят! Докато не увиснат по дърветата тия олигофрени и техните подръжници бъдат натирени на майната си, България ще е винаги на последно място в ЕС!
 • Октомври Н.Р.Б. 2 Октомври Н.Р.Б. преди 1 месец Профил на трол?
  Що за нахлство е тролът на герб от фейсбук да обвинява когото и да е било , че било надъхано с Комунизъм. В случея байчев. той не е надъхан с Комунизъм. Аз съм се надъхал с Комунизъм / Живковизъм / Още повече , че и нейният вожд твърди , че уважава Великият Син на Народа и Вечен Председател на Д.С. НА Н.Р.БЪЛГАРИЯ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ.
 • Октомври Н.Р.Б. 2.1 Октомври Н.Р.Б. преди 1 месец Профил на трол?
  Още повече , че цялото герб е от горе до долу с дегенерати на Н.Р.БЪЛГАРИЯ И Партията.В съюз с всякакви ортодоксални фашаги , разбира се и дпс /най вече дпс/*също Дегенерирала маса , всякакви агенти , НО НЕ И НА БЪЛГАРИЯ такива. Официално с финансовите патриоти , а пък соросоиди навсякъде . Пълно е и в бсп. КОМПРАДОРСКАТА СИСТЕМА УБИВА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ.
  : 5 !
 • Октомври Н.Р.Б. 2.2 Октомври Н.Р.Б. преди 1 месец Профил на трол?
  ИЗОБЩО ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА НЕ Е НЕОБХОДИМА. В ПАМЕТ НА ВЕЛИКИЯТ ДРУГАР и ВЕЛИК СИН НА НАРОДА НА Либия ПОЛКОВНИК МУАМАР КАДАФИ. ПОБЕДА ЗА ГЕНЕРАЛ Хафтар. ТОЙ ОСТАВИ ЗЕЛЕНАТА КНИГА НА ЗАТЪНАЛОТО В ИМПЕРИАЛИЗЪМ В СЛЕДСТВИЕ НА КАПИТАЛИЗЪМ Нещастно човечество , което ОБАЧЕ НЕМИНУЕМО ИЗТИЧА ВЪВ ВСЕЛЕНСКАТА К. А , МОЖЕМ ДА ОБЪРНЕМ ПЪТЯ.
  : 7 !
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. ВЪН ВСЯКО евроАтлантическо и ислямистко нпо. те само носят УПАДЪК И РАЗВРАТ, а то те затова и са и тук.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Пастира на дезертьорите89-октомврийци ли призоваваш, бляд?
  : 3 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  евроАтлантическата демокрация е система на измамника , спекуланта и бюрюкрата. Система в която ти системно биваш ограбван. Ограбван не само физически , а всякак като те и опростачват. Колониална система и враждебна на НАРОДА. Лекарството е САМО И ЕДНО НФ. И СТОМАНА.
  : 8 !