X
 
 

Държавата се борела срещу корупцията, просто медиите не я отразявали...

10029 65
photo of Държавата се борела срещу корупцията, просто медиите не я отразявали...
Снимка: БГНЕС
Едновременно Томислав Дончев и Бойко Борисов повтарят една и съща теза - че държавата също гонела корупцията, подобна на Апартаментгейт, но това не се разбирало, понеже просто медиите не я отразявали. Тоест начинът, по който лъсна целият горен етаж на властта с недеклариран етаж и тераси за по 400 евро на квадрат, принципно е преследван хем от "Биволъ", хем от самата държава, но "Биволъ" има преимуществото да е медия и затова разбираме само за първото, но не и за второто.

Това е най-наглата възможна лъжа и то изречена в момент, в който трябва да има прочистване на високо ниво без никакви скрупули. Властта всъщност има безброй инструменти да съобщи, ако е направила нещо срещу корупцията и поголовното трупане на имоти на ниски цени - които са ниски, защото са търговия с власт, а не заради благи брокери, които просто ти правят безвъзмездна услуга.

Ето ви първи инструмент: ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ. Както знаем във всеки един момент, ако действително спипаш министър с недекларирани имоти, може просто дадеш пресконференция, да се похвалиш за цялата работа и медиите - бъдете сигурни - не само, че ще го отразят, но и ще го раздухат колкото се може повече. Но никой никога не даде подобна пресконференция, защото никога не се случи нещо подобно. Ако премиерът наистина мисли, че държавата върши същата работа, но тя не е осветлена, защото камерите не са там - нека разкаже подробно какво точно върши държавата, а камерите - от нас. Аз обаче си спомням друго: как началникът на кабинета Румяна Бъчварова беше казала, че у нас корупцията е субективно усещане. Така че ние добре ви разбираме - прокуратурата не разследва усещания.

Втори инструмент: ХВАЛБИ НА БОРИСОВ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР. Ние добре знаем, че премиерът има склонност към изреждане на свършеното от кабинета, което е толкова много, че само това с Цветанов било "катран в меда" - всичко останало е мед, това е единственият катран и макар да не е хубаво с този катран, дай все пак да кажем и нещо за меда - магистралите, безработицата, контрабандата, стандартния репертоар. Борисов вече толкова държи на тая работа, че директно в прав текст обяви на Цветанка Ризова, че не останало телевизионно време да се похвали, на което тя съвсем уместно му каза: "Друг път". Е, ако държавата се справяше с корупцията на най-високите етажи, дали Борисов нямаше да използва всяка възможност да тръби в сутрешните блокове какво е свършил? Мисля, че щеше да е голямо удоволствие и за него, и за Цацаров и за Пламен с терасата от КОНПИ. Обаче това така и не се случва по проста причина - държавата никога не разследва висшата корупция, понеже това означава да разследва себе си.

И Томислав Дончев, и Борисов, и Цацаров повтарят някаква омагьосана дума: ВСИЧКИ. Че корупцията била отговорност на всички и само, когато това бъде разбрано, тогава ще можем да се отървем от нея. Чакай и се надявай - много по-просто е, няма всички, има органи, които трябва да се справят с това и от 30 години не могат да се справят. Всъщност единствената надежда е в медиите и само от медиите може да тръгне някакъв що-годе справедлив процес. Затова - с рогата напред. Който ги има. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 7 потребители
 • Анонимен 14 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  За Бойко - "Или добро или нищо", знаете къде го пише това, нали ?
 • Анонимен 13 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Всички до един да гласуваме за ГЕРБ, за да се изпълни волята на ВОЖДА - пенсионерите да измрат, за да не изяждат бюджета .
 • Анонимен 12 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  О СИК Мафиозо, ама след такава изтощаваща борба вие най-после трябва да си починете, да отдъхнете в някоя усамотена килия, на хлебец и водица и да ви обслужват едни много любвеобвилни мургави красавци (леко намирисващи) !
 • Анонимен 11 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Боце, ама много се борите бе, направо сте като пехливани омазани със зехтин ! Ето например Пловдивския кмет, та той само от една "чиста" заплата е направил дузина супер луксозни хотели, със всичките му там екстри - асансьори, асансьорчета, джакузи и жакузи, ами труди се човеко, там където трябва да си сложи подписа пише 10% ... Борба, ГРОБарска борба .
 • Анонимен 10 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  С каква корупция се бори държавата, г-н министър-председател? Нали вие до преди няколко месеца твърдяхте, че корупция у нас няма! Защо не пресметнете заплатите на Цветанов и да видите дали отговарят на имотното му състояние?
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Бови се разбира се. Я вижте Доган, Пеевски, Костов, Станишев, Бойко, Цветанов всички са в затвора.
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Значи, аз предлагам Десислава Иванчева веднага да бъде освободена, като всички обвинения срещу нея отпаднат! Думите на премиера Борисов са завоалирано признание, че Иванчева е невинна! След като медиите не отразяват изобщо корупцията, а Иванчева се превърна в медийна звезда като от сериал на Алфред Хичкок (за арести на серийни убийци), обвинена именно в корупция, тогава нейният арест и обвинения е виж още ›› просто един медиен цирк и нищо друго!
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Октомври 7 Октомври преди 4 месеца Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИРА СТОМАНА. ТОЧНО ТАКА ЗАБРАНА НА партиите.
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  При управлението на ГЕРБ и ОП, нещата в страната са неспасяеми!!! Подслушване, репресии, псувания, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешникът Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешникът Борисов и Цветанов бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!! В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на Смешникът Борисов и това виж още ›› е фактът, че Смешникът Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Мафията ГЕРБ и ОП са най голямата напаст върху Българския народ!!! Цигани, Бандите, Крадци, Убийци, Измамници, Лъжци и Манипулатори всички тези са в Мафията ГЕРБ и ОП!!! Мафията ГЕРБ и ОП се управлява от Смешникът Борисов!!! Дано скоро Мафията ГЕРБ и ОП да паднат от властта и всички те да влязат в затвора, където им е мястото!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ ! виж още ›› !!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Смешникът Борисов е с поведение на тотално объркан човек, на човек в паника, който се чуди на кого да прехвърли вината, както впрочем обикновено го прави!!! Смешникът Борисов за тези 10 /десет/ години винаги е стоварвал вината върху друг, от болната на здравата глава!!! Десет години под носа му са работили паралелни структури, ако това твърдение, което той казва, е вярно!!! Това е просто поразява виж още ›› ща новина!!! Такова беше и цялото му управление!!! В някакъв паралелен свят живее този човек??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов е прост премиер, при това и мутра мафиот, прости министри, прости управляващи - затова се разбират и поемат всичко, заедно с мезетата. За простите избиратели има време, ще дойдат избори и с големите субсидии - десетки милиони, които ГЕРБ е натрупала, ще си ги купи. Просто е !!! Проста държава !!!!!!!!!!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Групировката ГЕРБ и ОП действат като старите групировки - изнудват, крадът, присвояват нагло и още по-нагло слага лепенки ГЕРБ и ОП!!! Ако си от ГЕРБ и ОП ставаш за всичко, но проблемът е, че само съдии, прокурори, полицаите, тъпанари, мафиоти и мутри са в този отбор на мафията!!!! Проверки и обиски МОГАТ да се правят навсякъде, но трябва съдебно решение !!! Не може КПКОНПИ и полицаите да безчинс виж още ›› тват навсякъде !!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.7 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.) „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.8 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП е овладяла всички институции в държавата, както и всички медии. С малки изключения. Така омертата се спазва, но тя наказва всички. Унизена България се отдалечава все повече от Европейските ценности. Смешникът Бойко Борисов, без срам и притеснение ни унижава навсякъде по света. Наскоро дори и в ООН. Европейската сцена вече му е тясна. Смешникът Бойко Борисов не спира да говори виж още ›› простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.9 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Ако медиите не бяха слугинаж на смешникът Бойко Борисов, отдавна щяхме да сме го забравили смешникът Бойко Борисов!!!!! Смешникът Бойко Борисов си има платени социолози и политолози!!!!! На смешникът Бойко Борисов му дават всяка година по няколко милиона, за да си купува изборите!!!!! Смешникът Бойко Борисов си има партии, които уж са самостоятелни, а всъщност са негови филиали. Хайде народе из виж още ›› лизайте и вземайте съдбата в ръцете си!!!!! Боко и Цветанов в затвора!!!!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.10 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено: 1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!! 2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!! 3. Че вечно някой още му е виновен и крив!!! 4. Че е всичко друго но не и управленец!!! Неговата роля е не да решава проблемит виж още ›› е, а да ги създава!!! 5. Че не блести с интелект!!! 6. Че е човек, който не може да прочете една страница текст и затова бълва само глупости, в публичното пространство. 7. Че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!! 8. Смешникът Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешникът Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Мноо яко го помпат, надул се е като плондир! 6 Мноо яко го помпат, надул се е като плондир! преди 4 месеца Профил на трол?
  СЕЛСКИЯТ ПЕЕРС ОТ БАНКЯ ТАКА И НЕ СЕ НАУЧИ ДА ГЪЛТА И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЛЮЕ КАТО ПРЪВ ШРОСТАК! НЕМА ЛИ КОЙ ДА МУ КАЖЕ ЧЕ ПиДАЛИТЕ ГЪЛТАТ А-ХА-ХА-ХА-Х
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Съд,затвор и разстрел....забрана на политическите партии в българия завинаги!
 • Боко Мазника от БРЕГ 5.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 4 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 0 !
Нагоре