Държавата се борела срещу корупцията, просто медиите не я отразявали...

10821
Държавата се борела срещу корупцията, просто медиите не я отразявали...
Снимка: БГНЕС

Едновременно Томислав Дончев и Бойко Борисов повтарят една и съща теза - че държавата също гонела корупцията, подобна на Апартаментгейт, но това не се разбирало, понеже просто медиите не я отразявали. Тоест начинът, по който лъсна целият горен етаж на властта с недеклариран етаж и тераси за по 400 евро на квадрат, принципно е преследван хем от "Биволъ", хем от самата държава, но "Биволъ" има преимуществото да е медия и затова разбираме само за първото, но не и за второто.

Това е най-наглата възможна лъжа и то изречена в момент, в който трябва да има прочистване на високо ниво без никакви скрупули. Властта всъщност има безброй инструменти да съобщи, ако е направила нещо срещу корупцията и поголовното трупане на имоти на ниски цени - които са ниски, защото са търговия с власт, а не заради благи брокери, които просто ти правят безвъзмездна услуга.

Ето ви първи инструмент: ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ. Както знаем във всеки един момент, ако действително спипаш министър с недекларирани имоти, може просто дадеш пресконференция, да се похвалиш за цялата работа и медиите - бъдете сигурни - не само, че ще го отразят, но и ще го раздухат колкото се може повече. Но никой никога не даде подобна пресконференция, защото никога не се случи нещо подобно. Ако премиерът наистина мисли, че държавата върши същата работа, но тя не е осветлена, защото камерите не са там - нека разкаже подробно какво точно върши държавата, а камерите - от нас. Аз обаче си спомням друго: как началникът на кабинета Румяна Бъчварова беше казала, че у нас корупцията е субективно усещане. Така че ние добре ви разбираме - прокуратурата не разследва усещания.

Втори инструмент: ХВАЛБИ НА БОРИСОВ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР. Ние добре знаем, че премиерът има склонност към изреждане на свършеното от кабинета, което е толкова много, че само това с Цветанов било "катран в меда" - всичко останало е мед, това е единственият катран и макар да не е хубаво с този катран, дай все пак да кажем и нещо за меда - магистралите, безработицата, контрабандата, стандартния репертоар. Борисов вече толкова държи на тая работа, че директно в прав текст обяви на Цветанка Ризова, че не останало телевизионно време да се похвали, на което тя съвсем уместно му каза: "Друг път". Е, ако държавата се справяше с корупцията на най-високите етажи, дали Борисов нямаше да използва всяка възможност да тръби в сутрешните блокове какво е свършил? Мисля, че щеше да е голямо удоволствие и за него, и за Цацаров и за Пламен с терасата от КОНПИ. Обаче това така и не се случва по проста причина - държавата никога не разследва висшата корупция, понеже това означава да разследва себе си.

И Томислав Дончев, и Борисов, и Цацаров повтарят някаква омагьосана дума: ВСИЧКИ. Че корупцията била отговорност на всички и само, когато това бъде разбрано, тогава ще можем да се отървем от нея. Чакай и се надявай - много по-просто е, няма всички, има органи, които трябва да се справят с това и от 30 години не могат да се справят. Всъщност единствената надежда е в медиите и само от медиите може да тръгне някакъв що-годе справедлив процес. Затова - с рогата напред. Който ги има. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com