Един всемогъщ = куп протести

8767
Един всемогъщ = куп протести
Снимка: БГНЕС

Дойде човек да ме предупреди, не му повярвах, но виждам как брилянтно бродират докато ние се трудим, докато оправяме Варна, докато оправяме шума и какво ли не. Те си бродират и фалшивите новини си ги пускат и си ги изговарят. Това са точните думи на премиера Бойко Борисов относно ситуацията в държавата, след като ГЕРБ сезира прокуратурата за Ценков камък.

Коментар на редактора

Историята на една градинка без магнолии, но с Бойко Борисов

В събота, 5 август, поредният квартал в София осъмна с поредната, до болка позната новина за вече доста столични квартали – поред...

В България непрекъснато има протести и то за най-различни неща – като се почне от строеж на небостъргачи, минем през протести заради поскъпване на водата - в Клисура, заради проверки в Слънчев бряг, водени от вицепремиер. И всичко това е факт, защото България отдавна се превърна в one man show.

Не е случайно, че при всеки протест името на Бойко Борисов неизбежно се появява – дали за да помага, дали защото е допринесъл за някоя свинщина, дали защото е директно виновен в съзнанието на отчаяните хора, излезли на улицата просто защото иначе никой не им обръща внимание.

Тази сутрин Валери Симеонов обясни защо се е наложило да се прави на инспектор в Слънчев бряг – законът не позволявал на институциите да приложат крайни мерки, а и инспекторите от НАП много ги притискали. Интересно кой ги кове тези закони? Валери Симеонов допреди няколко месеца какъв беше? Чия задача е законите да са недвусмислени и да няма „вратички'?

Оправданията на управляващите, че някой им мъти водата, защото те са се захванали с велики дела, все повече омръзват на хората. Недоволство в България има – и то сериозно, защото години наред съответните властимащи гледаха да крадат безогледно и не правеха нищо друго, без да мислят, че по този начин ще дойде моментът, когато няма да има какво да се краде. И този момент изглежда наближава – колкото по-малко остава за крадене, толкова по-жестока е битката кой ще го открадне. А това притиска неимоверно хората и те не издържат – започнаха да излизат на улицата.

Да, бе, да новините – емисия 3717*

Добър ден, уважаеми които още сте останали и можете да четете! Следва специалната емисия от актуални криминални и политически новини на...

За финал една задачка за "стабилната коалиция" - ако в България имаше толкова много доволни от ситуацията, дали щеше да е толкова лесно който и да е да ги изкара на улицата?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com