X
 
 

Екочумата ли изпи водата?

5787 9
Екочумата ли изпи водата?
Снимка: Screenshot
Последно предупреждение! Стартира самоунищожение на планетата България. Започва обратното броене. 10, 9, 8, 7, 6, 5, чума, вода, боклук, 1 – ековзрив. Това представлява в момента екологията у нас. Далеч от политическия театър, актьорите от който умело въвеждат публиката в постановката, пресушаването на водните басейни и изчерпването на земните ресурси продължава с пълна сила. Това не ви ли кара да се запитате дали екочумата не изпи водата?

Предлагам ви хумористичен поглед на тази катастрофа - какво ли друго остава. Всяка една стъпка е с цел подобряване здравословното състояние на хората. Заплатите на по-голяма част от българите са достатъчно големи, за да си позволят на трапезата да имат и обед, и вечер, че защо не и сутрин по една тлъста сланинеста пържола, предизвикваща висок холестерол. Той се натрупва по органите на човека, води до сърцебиене и наднормено тегло.

Последиците от мазното похапване – заразяване с чума. Ето защо бяха предприети незабавни мерки за справяне с кризата. Колкото повече свине бъдат избити и се загробят, толкова по-малко дебели хора ще има. Ако следваме тази логика в различните сфери на живота, то тогава не само прасета трябва да бъдат заклани.

После дойдоха отпадъците. Само така, с показно, се учи българинът. Целта беше да ни проведат обучение как се събира смет разделно. Ама не успяхме да стигнем дотам. Спипаха ни много бързо и ни прибраха стоката. След това, се появи казусът с липсата на вода. Питаме се кой пресуши язовир "Студена" и кой продължава да изпива останалите водоеми бавно, но сигурно. Някой много жаден... – чумата?

Древна поговорка гласи, че "когато някои пие вода и змията не го закача". Ще попитате какво му е положителното на това, че водата е на изчерпване? Стимулира се мозъчната дейност и инженерната мисъл. Следващата стъпка е да се въведе масово в експлоатация пречиствателна станция, превръщаща солената вода в сладка, пречистена от замърсявания и вредни вещества и годна за пиене. Тогава ще започне ползването на морета и океани и ще оставим на спокойствие язовирите да се понапълнят. Равновесието в природата ще се възобнови. А започнем ли да ползваме моретата, ще трябва да ги чистим от отпадъците, щем не щем. Затваря се кръгът на планетата България.

И накрая, връщайки се в началото - за да се предпазим от екосамоунищожението, ще трябва се обединим в каузата. Ще е нужно с общи усилия да се отървем не само от екологичната жадна чума. Защото без вода рибата се вмирисва откъм главата.

Автор: Атанаска Маркова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • безпартиен 5 безпартиен преди 1 седмица Профил на трол?
  Свободен сте да изкажете мнението си,да вдигате червеното знаме с петолъчката,сърпаи чука,да носите фанелки с лика на Ленин,Сталин,Димитров Че и който се сетите от "великите вождове"!Но как бихте нарекли сега лица,които с оръжие в ръка се стремят да свалят от власт законно избрано правителство,колкото и да са калпави законите?Освободители или терористи?По отговора ще се познае какви са Ви предпочи виж още ›› танията-комунизъм/социализъм или демокрация!!!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Истината: Декември 2019 Земята е най близко до Слънцето през 60 годишния цикъл и затова е по топло и няма регулярни валежи, а кампанийни, преди няколко години летните бяха като тропически. Следващото затопляне е към 2079 година.
 • Октомври 3 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  България дори и синонимно не е редно да бъде класифицирана като Планета , но напълно съм разгадал марковоподобните и не е изненада някаква. Но тук има тролове обвиняващи Другарят Октомври , че искал кланета. Някакви смешни Антикомунисти. Сега искането за Народен съд не е искане за кланета. В Р.България има Конституция в която няма смъртно наказание. Работата е , че Управляващите върхушки водещи на виж още ›› чалото си от преврата срещу Другарят Тодор Живков. е всъщност ЕДНА Върхушка. Клонирана. Изкривила до неузнаваемост Социализма и го е унищожила. Унищожи практически Държавата , а това което остана го приватизира.
 • Октомври 3.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Действията на тази Клика 10111989 съвсем не означава , че всеки ден трябва да се отрича Социализма КОЯТО БЕШЕ ЕДНА МНОГО ДОБРА СИСТЕМА в условията на Планетарен Капитализъм. А , как се изврати тази Система е съвсем друг въпрос. И понеже тези смешни Антикомунисти все се фукат със фашисткият закон приет през 2000.
  : 8 !
 • Октомври 3.2 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Така Другарят Октомври е Безпартиен КОМУНИСТ. и понеже хипотетично мога да бъда осъден за Пропаганда на Социализма и БЕЗПРЕДЕЛНА ВЯРА В КОМУНИЗМА.Обаче и на тези фашистко/либерални процеси то Гражданите борисов бойко , иван костов , иво инджев , цецка цачева , валери С.балевски ще бъдат гледани от къде къде по ОСНОВНИ състави на този фашистко/либерален процес. Под диктовката на шатският Империали виж още ›› зъм.евентуално при победа на Фашизма.
  : 4 !
 • Октомври 3.3 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Обаче , странно. вие Антикомунистите СТЕ ТОЧНО СРЕД ТЕЗИ били по една или друга причина членове на Бкп/ Агенти и Сътрудници на Д.С. Точно както Господата борисов бойко и иво инджев. Агенти Буда и Ивайло. Членове на Бкп.Е има и наричат се автентични Антикомунисти като и то отново едни скатаджии фашаги ифандиев и жеков.Но какво И от 30 години ИМ СЛУГУВАТЕ НА Кликата и от 30 год сте проводник на всич виж още ›› ко шатско и есейско и сте туркофили до мозъка на костите си. Просто сте такива .г.да Антикомунисти.
  : 4 !
 • Programma a Lungo Termine, presentato all’OECE di Parigi 2 Programma a Lungo Termine, presentato all’OECE di Parigi преди 1 седмица Профил на трол?
  Потрябва да се попитаме по каква концепция ще вървим . Ако предпочитаме както в напоследък при дискусия за въоръжаването източновропейският модел на Висшеградската група , тогава неминуемо да си даваме прогнозен отчет , дали за страна като България джойнт вентчури е по-добра концепция вместо партньорства в ЕС . Разбираемо е че предвид силната пропаганда от страните като Англия и САЩ ние се впечатл виж още ›› им от техните аргументи . Но самите факти , какво ние учат ? Дали ние можем да се поправим с еко-икономия като приложена например в Чехия , Унгария или Полша ? Предвид че не се намираме по географска ширина като например Словакия , а по-скоро приличаме или поне се опитаме да е така на Словения , предвид тази неоспорима истина , кой тогава ще ни е ония голям партньор ? А научното твърдение на планета Марс имало вода не ни улеснява правилните изводи .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  "Екочумата ли изпи водата?" - не, червената чума и най-вече продажният й "елит" изсмуват всичко възможно и постепенно ликвидират простата и тъпа рая на територията на червената мафия.
 • riconversione economica delle aree maggiormente dipendenti dalle industrie 1.1 riconversione economica delle aree maggiormente dipendenti dalle industrie преди 1 седмица Профил на трол?
  каквото потрябва е планирофка както и стратегия . Како и изпълнението .
  : 3 !
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков

Не само срещата вчера не беше лека, не е лека ситуацията, в която се намира "Левски". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат различен завой....