Екочумата ли изпи водата?

8596
Екочумата ли изпи водата?
Снимка: Screenshot

Последно предупреждение! Стартира самоунищожение на планетата България. Започва обратното броене. 10, 9, 8, 7, 6, 5, чума, вода, боклук, 1 – ековзрив. Това представлява в момента екологията у нас. Далеч от политическия театър, актьорите от който умело въвеждат публиката в постановката, пресушаването на водните басейни и изчерпването на земните ресурси продължава с пълна сила. Това не ви ли кара да се запитате дали екочумата не изпи водата?

Предлагам ви хумористичен поглед на тази катастрофа - какво ли друго остава. Всяка една стъпка е с цел подобряване здравословното състояние на хората. Заплатите на по-голяма част от българите са достатъчно големи, за да си позволят на трапезата да имат и обед, и вечер, че защо не и сутрин по една тлъста сланинеста пържола, предизвикваща висок холестерол. Той се натрупва по органите на човека, води до сърцебиене и наднормено тегло.

Последиците от мазното похапване – заразяване с чума. Ето защо бяха предприети незабавни мерки за справяне с кризата. Колкото повече свине бъдат избити и се загробят, толкова по-малко дебели хора ще има. Ако следваме тази логика в различните сфери на живота, то тогава не само прасета трябва да бъдат заклани.

После дойдоха отпадъците. Само така, с показно, се учи българинът. Целта беше да ни проведат обучение как се събира смет разделно. Ама не успяхме да стигнем дотам. Спипаха ни много бързо и ни прибраха стоката. След това, се появи казусът с липсата на вода. Питаме се кой пресуши язовир "Студена" и кой продължава да изпива останалите водоеми бавно, но сигурно. Някой много жаден... – чумата?

Древна поговорка гласи, че "когато някои пие вода и змията не го закача". Ще попитате какво му е положителното на това, че водата е на изчерпване? Стимулира се мозъчната дейност и инженерната мисъл. Следващата стъпка е да се въведе масово в експлоатация пречиствателна станция, превръщаща солената вода в сладка, пречистена от замърсявания и вредни вещества и годна за пиене. Тогава ще започне ползването на морета и океани и ще оставим на спокойствие язовирите да се понапълнят. Равновесието в природата ще се възобнови. А започнем ли да ползваме моретата, ще трябва да ги чистим от отпадъците, щем не щем. Затваря се кръгът на планетата България.

И накрая, връщайки се в началото - за да се предпазим от екосамоунищожението, ще трябва се обединим в каузата. Ще е нужно с общи усилия да се отървем не само от екологичната жадна чума. Защото без вода рибата се вмирисва откъм главата.

Автор: Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com