X
 
 

Дончев: Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да се избегне

1647 23
Дончев: Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да се избегне
Снимка: БГНЕС
"Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да има какви трусове и вибрации ще има“. Това каза пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев “ по повод на ареста на министъра на околната среда Нено Димов.

"Действията на прокуратурата нямат политически характер, но имат политически последици", подчерта вицепремиерът. Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка заради водната криза, ще реши премиерът Борисов, каза Дончев. "Няма да коментирам министър Петя Аврамова. Претенциите си към нея ще ги заявя лично, а не в ефир“, заяви вицепремиерът. Повод за неговото изявление бе изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов след ареста на екоминистъра Нено Димов, че за водната криза в Перник отговорност носи и регионалното министерство, което е в ресора на Томислав Дончев.

Дончев си призна, че в предложението за контрол на главния прокурор има много дупки

Има ли яснота властта до какво ще доведе законовото предложение за независим прокурор, който да разследва и всъщност контролира главния...

"Тези разпри кой е по-виновен“ не помагат, в момента е по-важно да се мобилизираме, за да разрешим кризата с водата в  Перник, коментира вицепремиерът изказването на своя колега Красимир Каракачанов. Арестът на министър Нено Димов предизвиква трус в правителството, но „пътят от министерското кресло до подсъдимата скамейка е много къс“, а министрите няма имунитет, само повече задължения, заяви Дончев, който не скри, че не му е било приятно да види какво се случва с колега, с когото до вчера са заседавали заедно.

"Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да бъде избегната“, смята Дончев, но отбеляза, че правителството е разбрало за кризата, когато тя вече е била факт. Томислав Дончев не е имал информация дали Нено Димов е разрешавал използването на вода от язовира за промишлени нужди. Процесът по контрол на язовирите завършва на бюрото на министър Ненов, но започва другаде и минава през дълга верига хора, които осигуряват данните, отбеляза Томислав Дончев. Според него водният сектор е изключително сложен, тъй като в него са замесени 5-6 министерства. Макар че отказа да коменира работата на регионалния министър Петя Аврамова, вицепремиерът разкри, че е имал остър разговор с нея и министър Нено Димов по повод на водната криза.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 14 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Сега цялостно се налага да бъде изобличен псевдо янко сакъзов. Това иначе е историческа фигура пълна пачавра. Сега колко хитро. Първо всички са Дегенерати и предатели. Дали ще е борисов бойко , дали ще е с. станишев всичкото е Дегенерат и предател. Дали ще е георги марков все тази. Ами и съдебната система е такава. Дегенерати и предатели служещи на свойте Господари от Антинародната клика 10111989. виж още ›› Без значение дали е станишев или борисов.
 • Октомври 14.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  И това е трагедията. Защото същите предатели и дегенерати от Антисоциалистическата партия искат да сменят борисов бойко и герб , но Псевдо янко сакъзов въз основата на този факт иска ако може завинаги да БЕТОНИРА ПРЕДАТЕЛСТВАТА , ЗОЛУМИТЕ И КРАЖБИТЕ НА герб. А , тази групичка е единствената която спечели от Безполовото ес.
  : 0 !
 • Октомври 14.2 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Но , тази съдебна система НЯМА нищо да направи на Злостният Враг на Народа какъв беше там екоминистъра. Все не мога да му запомня имената дето позори. Както и този Злостен Враг на Народа от снимката. Абсолютно НИЩО Колкото до посестримата им мая манолова/ Сестра галева/ тя стана оДУсман с гласовете на герб , но Псевдо янко сакъзов ги забравя тези работи. Както и сега се прави на невменяем и рони с виж още ›› ълзи за Нищожеството Враг на Народа екоминистъра.
  : 0 !
 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ами Дончев за чий @уй е в в мин.съвет - да крепи на Мафиота мадурите или да му изтрива тричавия задник !
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  А ти квазимодо дончев какво вършиш в това правителство ,изтривалка на осрания бойков гъз...ти си най идиота от престъпниците там....
 •  Янко Сакъзов 11 Янко Сакъзов преди 1 седмица Профил на трол?
  Внимание ! В ход е поредната мръсна комуняшка далавера - ОЗВЕРЯВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ ала КОСТИНБРОД ! ''КАТО НЕ СТАВА С ИЗБОРИ , ИМА ДРУГ НАЧИН''- КАЗА КУРНЕЛА ! Българите кълвали на всичко ! Небивало активиране на червени прокурори и съдии ! Конкретно - кои са виновниците ? Вола рие , по гърба му пада ! Само гледайте.......
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Циклопе, ха сега изяж ГОВНАТА, които си изсрал !
  : 0 !
 • Октомври 11.2 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Псевдо янко сакъзов що се правиш на ид*т. Спокойно с перце го галят и не позволяват и косъм да падне от *трепката екоминистър. Спокойно. Виж , когато цялата власт вече ЩЕ е в ръцете на Народният Фронт и Пастир Стомана то тогава ще имаш основания . Но ти ще ги ронищ и твърде от близко. Но ДАНО де , щото КАТАСТРОФАТА ДЕТО НЕУМОРНО Я ВОДИТЕ ИДВА.
  : 0 !
 • Капитан Петко войвода 10 Капитан Петко войвода преди 1 седмица Профил на трол?
  Те погребаха България!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  В дeтcкитe cи гoдини учих зa нaциoнaлнитe кaтacтрoфи и нeдoумявaх, кaк бългaритe мoгaт дa дoпуcнaт тoвa дa ни ce cлучи. Ceгa виждaм кaк идвa cлeдвaщaтa нaциoнaлнa кaтacтрoфa и нa никoй нe му пукa. CТРAХЛИВЦИ!
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Нeнo Димoв гo гoнят зaрaди бoклуцитe внeceни oт Eврoпa тaм e зaрoвeнo кучeтo тaм ca eдин милиoнe нe рaзпрeдeлeни дoбрe мeжу мaфиятa и зaтo ce cтигнa дo тук a зa вoдaтa им дрeмe нa уя caмo прaх в oчитe нa хoрaтa
  : 0 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Докато се драчат кой е виновен можеха да прокопаят и положат тръби от "Дунава" и да докарат вода !!!
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Дoнчeв дa идe в мeтрo и дa види нeгoвитe 1-2 cт пocкъпвaнe нa минeрaлнaтa вoдa. Купих я c 40 cт oтгoрe. Мaйкa им дoлнa, въртят, cучaт caмo дa cи прикрият дaлaвeритe. Вcички в пaрлaмeнтa цoцaт здрaвo. Вcички ca нaвързaни. Вcички ca в кюпa, мaйкa им дoлнa. Хрaнтутници, кoитo хич нe ги интeрecувa нaрoдa кaк живee. Лъжaт мaжaт caмo дa cи ocтaнaт нa влacт. Хм.... 1-2cт. Дa пукнaт дaнo.
  : 0 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Дончев, за Лилиту-дебелоту нищо не казваш. Свинетка кога ще опанделите?
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Дончев много напомня героя на Гьоте - Мефистофел. Много говори и нищо не казва, измъква се като слузеста риба.
  : 0 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Всички вие министри сте бушони в ръцете на Вожда. Само той решава кой ще изгърми.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  дончев, жена ти е по-интересна от тебе
  : 0 !
 • Боци Маймуната 5 Боци Маймуната преди 1 седмица Профил на трол?
  Гербаджийска смрад
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Cкрихa oблacнaтa и кмeтицaтa кoитo ca oт ГEРБ и удaрихa миниcтърa нa пaтриoтитe дaнo ce уceти Кaрaкaчaнa и дa им гo зaбиe нa вoтa нa нeдoвeриe.
  : 0 !
Нагоре