Фашисти, навсякъде

9592
Фашисти, навсякъде
Снимка: Facebook

Независимо от вселената - физическата или мета вселената - човек не може да се отърси от особено впечатление. Впечатлението е, че изведнъж, за много кратко време, на всеки километър и навсякъде, са се появили фашисти. 

Пред паметника на Съветската армия са се събрали фашисти. Така поне твърдят други, събрали се пред паметника на Съветската армия. За които първите имат ясна позиция - отсрещните ги обвиняват, че са фашисти, понеже са абсолютни фашисти. Тук няма нужда от детайли и съвремие - например да осъдиш войната в Украйна или да се правиш на луд, че я няма. Все едно, става дума за фашизъм. 

После фашистите от центъра на София се събират на манифестация. Тази манифестация е наблюдавана от фашистите в провинцията, които бързо разбират, че на жълтите павета в София през 2022 г. не би могло да има нещо друго, освен фашисти. Вбесени от фашистите в столицата, фашистите от провинцията идват в София с автобус. Така ще заявят на жълтите павета, че повече няма да търпят да бъдат управлявани от фашисти. Вие сами разбирате колко фашистко е това. За какъв фашизъм става дума. 

Аз непрекъснато виждам фашисти - таксиметровият шофьор фашист ме стоварва пред ресторант. Сервитьорката фашист сервира на лакомо нахвърлящи се на менюто фашисти. Разговорите уж са за делнични неща, но ако се заслушаш внимателно, ще видиш, че са непринудено фашистки. В някакъв момент може да ти се повдигне от толкова фашисти и да ти се доповръща. Има къде да го направиш, тоалетните са две - за мъже фашисти и жени фашисти. В някои заведения има и трета - за хора с увреждания - фашисти. Не би могло да е друго, фашизмът е увреждане. Казаха ми го фашисти. 

Би трябвало да сте забелязали, че фашизмът се е намесил и в семейните отношения. Онзи братовчед, с който миналата година оправяхте къщата и садихте краставици, се оказа фашист. Ако знаеше, че е фашист, щеше да оправиш къщата с друг, но сега е късно - фашизмът прави така, че много бързо да е вече късно. Ако покривът пак протече, то ще е заради фашистките ръце, които са си оставили ръцете върху него. Въпреки, че фашистите по принцип строят добре - ако се абстрахираме от фашизма достатъчно много, за да го разглеждаме единствено в сферата на строителството. Но това би било истински фашизъм.

Безогледно всички лели в рода ти са станали фашисти. 58 години се прикриваха, да. Но вече разбираш, че глезотиите, на които си бил подлаган, са били откровено фашистки. Това мило посрещане, на което продължаваш да се радваш, трае само докато леля ти не влезе в социалните мрежи. Тогава тя става фашист, както върколакът върколасва при пълнолуние. Такова нещо е фашизмът. И такава е леля ти. 

За финал в далечината ще видиш друг, различен човек. Човек от хубавия стар свят. Той шепне нещо ново и различно. Не чуваш достатъчно добре, приближаваш се, за да разбереш. Какво ли ти казва? Има ли нещо в тази вселена от фашисти, което най-сетне да разведри ума ти?

От близка дистанция вече ясно различаваш думата по движението на устните. 

Човекът говори за нацисти.

Не казвай, че това не е разнообразие, фашяга. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com