Или правосъдие, или унищожение!

4716
Или правосъдие, или унищожение!
Снимка: Gettyimages

Докато МВР и прокуратурата не бъдат заличени, дотогава ще я караме все така в правосъдието. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов в дискусия относно евентуалната отмяна на най-тежкото наказание в българското законодателство – доживотния затвор без право на замяна. И добави, че политиците не правят съдебна реформа както трябва, защото ще трябва вкупом да идат в затвора.

Коментар на редактора

Станахме пълни неверници

В два поредни дни Actualno.com публикува интервю с известния в интернет пространството под прякора „Спароток” Павел Серафим...

Писна ми! И не само на мен, убеден съм. Омръзна ми неотменна част от живота ни да е мъката на толкова много българи, които искат просто справедливост. И все още я търсят от прогнилото българско правосъдие, вместо да вземат пушка в ръка.

Край – не може все за МВР да има най-много пари по бюджетни актуализации, не може все системата за сигурност да се реформира непрестанно и нищо да не върши. Че и да се оправдава, когато убийци като този от дискотека „Соло” и като тези на Стоян Балтов си вземат шапката и махват за сбогом на правосъдието ни, което поне веднъж е решило да си свърши накрая работата. Аз ли да стана „Съдебна полиция”, за да внимавам някой да не духне, когато над главата му виси опасността от решетки? Шенген и ЕС ли са виновни, че при многократни предупреждения как някой е готов да хваща пътя извън България, прокуратура, МВР и съд си прехвърлят топката?

Хванете се и свършете нещо, господа политици, експерти и всякакви дяволи. Направете реформа – на кадрите на първо място, на системата също. Не може тези, от които не става и чеп за зеле, да стават масово полицаи. Намерете хора, за да не търсите политически помен. Иначе ще ви вземат дяволите. Ще дойде моментът, когато някой ще потърси справедливост с пушка в ръка. И тогава ще се окаже, че в правосъдието ще сменим правото. А това е пътят към саморазрушението!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com