X
 
 

Концепция за концесията на тв циганизацията

7582 6
photo of Концепция за концесията на тв циганизацията
Снимка: БГНЕС
Темата с езика на омразата е една от тези, които отдавна са изтикани някъде назад в съзнанието ни – там, където стоят поне 90-тина процента от съветите на тъщата (свекървата). Но точно той е едно от нещата, заради които избухват пожари, парещи всички ни.

Тази сутрин (11 февруари) тема на сутрешния блок на Нова телевизия отново беше ромската интеграция чрез случая "Войводиново". Обясняват се за пореден път двама кметове, поканени в студиото са представители на "двете гледни точки" т.е. депутатът от "Обединени патриоти" Борис Вангелов и лицето на сдружение „Единство“ Ачо Йорданов. Дотук добре – задават се въпроси, вървят реплики, заяждания, тук-там даже по някой аргумент. И изведнъж, в самия край на разговора, когато Йорданов т.е. човекът от ромски произход казва, че ще внесе концепция за ромската интеграция в Министерския съвет, и двамата водещи му подхвърлят друга думичка - "концесия". И Аделина Радева, и Виктор Николаев го направиха, защото си спомниха за стар разговор с Александър Методиев (Бат Сали), който обърка двете думи. Кристален намек в стил "О, колко си проЗД"!

Змийско зомбиране

Коя е най-важната новина в България дотук през седмицата? Ако гледате "традиционни" телевизии, новина номер едно е избягала в търговски...

Проблемът, обаче, е следният – това е унизително, а не духовито. Водещите следва да са автори само на въпроси и чрез питанията си да дават възможност на зрителя да направи преценка за себе си. Ако не искат – стават коментатори и експерти и си казват каквото на тях им е на душа т.е. стават духовити.

Казана дума – хвърлен камък. Не е случайна тази народна мъдрост и не е случайно, че в детските приказки се набляга много често как думата ранява по-тежко от каквото и да е. Непремерените думи предизвикват чувства, чувствата пък предизвикват действия. И става "каквото повикало, такова се обадило"! Та е хубаво когато някой реши да говори на ангро, да е наясно каква отговорност носи, особено като лице, изградено с имидж, внушаващ доверие. Защото няма да е далеч времето, в което ромите ще станат основен фактор в обществото ни – по демографски и политически причини. И е хубаво да им бъде показан път, който да удовлетворява както тях, така и нас – докато още можем да го покажем! Всички ние, защото всички сме държавата - ако чакаме само на "държавниците", чакаме единствено Неволята!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ало Ивайло, какво е това циганизация, нали вие дЖурналята повтаряте като пияни папагали, че няма цигани, откъде тогава циганизация ? Щом няма цигани а има роми, то тогава има РОМанизация ! Я се вземете в ръце и започвайте да наричате нещата с истинските им имена и не ви ли омръзна да клякате омазани с вазелин .
 • данъкоплатец 3 данъкоплатец преди 6 месеца Профил на трол?
  След като 240 личности с манталитет на сигани "коват"законите и дават личен пример с морала си ,няма какво друго да се очаква, освен сиганизация на обществото ни.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Всичко в държавата е в батаци...пропадаве все по надолу под дъното на блатото...
  : 1 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  От ГЕРБавите в маймунарника, най-кадърен е Бат Сали, всичките други са фашкии !
  : 3 !
 • Явор Х. 2 Явор Х. преди 6 месеца Профил на трол?
  Според речника, концепция има като синоними – "схващане, замисъл, възглед, мнение, разбиране, представа, впечатление, възприятие, идея, план". Имайки това предвид, мисля че тези които са се опитали да поправят г-н Йорданов нямат правилна концепция по това какво е всъщност една концепция. :)
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  За какви "Непремерени думи" говорите Г-н Ачев? И каква снимка на тонове боклуци сте сложили? Такива боклуци в Столипиново - Пловдив преди години предизвикаха огромна зараза. И какво стана - общината ги почисти с фадромите, а след няма и една седмица картинката беше същата. Казаните празни, а около тях камари от боклуци. Циганите ( не ромите ) не свикнали на чистота и култура. Колкото и д виж още ›› а си мечтаят някои - те са си те.
Последно в Актуално