Най-голямата руска лъжа за Украйна: Толкова е смешна, че е много тъжно (ВИДЕО)

20653
Най-голямата руска лъжа за Украйна: Толкова е смешна, че е много тъжно (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages

Една от най-важните задачи на "специалната военна операция" в Украйна е да бъдат освободени руските военнослужещи, попаднали в украински плен. Това каза руският военен министър Сергей Шойгу. За да няма неповярвали, най-долу под текста е приложено и видео от изказването.

Защо да не вярваме ли? Лично аз все не мога да повярвам на всяка следваща чутовна глупост на матрьошките в Кремъл, управлявани от Джуджето (бивш) агент на КГБ с явен комплекс и дълбоко съмнение за мъжествеността му. Обаче в днешно време има много социални мрежи и много бързо и лесно излизат доказателства, дори често под формата на видео, които подпечатват достоверността на всяка нелепица.

Да обобщим. Първо Путин и компания щяха да освобождават Украйна – за три дни щяха да вземат Киев. После отстъпиха "в жест на добра воля" да не превземат Киев, защото аха-аха бил готов мирен договор: Путин се оплете: След като Песков отрече, сега излезе, че имало парафиран мирен договор (ВИДЕО). Освен това, като рушат и издевателстват всеки ден в Украйна, всъщност се борят със Запада, който ги подтиска – сякаш Запада е виновен, че Путинопитешкия начин на живот не знае друго, освен да се мъчи да убеждава, че ръждясали отпадъци от съветско време са модерно оръжие. Дали Запада щеше да може да направи нещо на най-богатата на природни ресурси и най-голямата като територия държава в света, ако тя беше използвала тези ресурси за икономическо и технологично развитие и ако режимът на Путин беше работил за (икономическото) благоденствие на руския народ? Ако вместо "Кинжал" и "Сармат", имаше руски еквивалент на iPhone или някоя и друга хубава пералня ...  Или, хей, дори да беше се появила някаква система да се озаптяват властите в Руската федерация, че да не краде всеки с малко повече власт и държавна протекция така, както и в България трудно успяваме: На Путин не му пука за нас: Кметска реакция в Русия след опустошително наводнение (ВИДЕО)

Сега обаче Шойгу се загрижи за руските военнопленници в Украйна. Правилно е притеснен – тези хора там се радват на неща като лечение, на забавления като басейн и футбол, на духовно развитие и дори на ... храна: Храна, лечение, басейн, футбол, църква: Как си живеят руските военнопленници в Украйна (ВИДЕО). Още по-притеснително в цялата работа е, че пред The Economist руски военнопленник говори как не иска да го разменят и връщат в Русия – и не е единствен, така да се каже по най-лекия възможен начин. А Путин и Шойгу си знаят – много говорят тези, ще вземе да се разбере и у нас. То западните медии си лъжат, ама я по-добре да ги върнем тия, че да не стане като с рублата ("Искахме да стане по-добре, стана като всеки път" /Хотели как лучше, а получилось как всегда/ – думи на руския вицепремиер Виктор Черномирдин от началото на 90-те години на XX век): Какво става с рублата, другари депутати? Руски пропагандист номер 1 истерясва (ВИДЕО)

"И сред тях има и бащи на многодетни семейства или много млади мъже. Алчност и готовност да заработиш едни пари - това са логика и мотиви, които по принцип биха били неразбираеми за украинец, за европеец. Но убийството за пари е масово явление (при руснаците). ... Това е скотското състояние, до което Путин и неговият режим докараха страната и населението си. А някога се наричаха и се смятаха за образовани хора. Общуването с тях (руските военнопленници) винаги е неприятно. Искаш след това да си измиеш ръцете, да си вземеш душ и да отидеш на църква. ... Целият свят трябва да види какви хора ни нападнаха и с кого си имаме работа. Културното им ниво, мотивацията им, представите им за живота". Това са думи на Андрий Юсов, говорител на Главно разузнавателно управление на Украйна.

По-добре от това едва ли може да се каже каква е руската трагедия. И тя ще е за много дълго!

Автор: Ивайло Ачев

ОЩЕ: "Срам ме е от поколението ни": Стотици глобени пенсионери в Русия, изразили антивоенна позиция

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com