X
 
 

Най-тъжното за децата на България (СНИМКИ)

10069 11
photo of Най-тъжното за децата на България (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС
От сума време насам у нас се развява една Стратегия за децата. Била такава, била онакава. Заради нея такива закони ще приемат, че да ни вземат на всички децата – само ако съседката се оплаче. Сигурно следващата стъпка от предупрежденията срещу това всемирно зло е, че ще направят закон, по който съседката като подаде сигнал, директно на нея ще ѝ дават детето Ви. Истерията обаче стигна дотам, че родители - предимно роми, ходят да си вземат децата от училище, за да не им ги вземе просветният министър Красимир Вълчев - вчера, 7 октомври, така стана в Сливен!

А за децата ни има далеч по-страшни неща от тази стратегия и от социалните ни служби. Например – че все повече липсват. И липсват заради много по-елементарни неща от зловещите норвежки гейове, които искат да ни ги вземат всички. Неща, които 30 години тотално провалените ни политици не могат да осигурят, защото гледат на първо място как да си напълнят джобовете.

Наскоро отново бях в чужбина – в Испания, като имах възможност да поогледам малко цените в техните магазини. Няма да се спирам подробно – преди 4 години направих материал в две части специално що е то пазар на храна в Испания, сега не е по-различно. Всъщност, ако проверя, може да се окаже, че още повече храни в Испания са по-евтини и в абсолютна стойност, не само в покупателна, спрямо българската действителност.

Със сигурност обаче има нещо, в което испанците ни бият с много и това е грижата за децата. Макар да мога да говоря много по темата, просто ще дам два примера в снимки:

1. Цената на детските пюрета в кварталния магазин El Hamon. 93 евроцента и 1,05 са обикновените пюрета, 1,25 евро за биопюретата. Всяка майка и куп бащи в България знаят колко струват детските пюрета в България – минимум 2 пъти по-скъпо.

2. Цени на детски колички в една от най-скъпите търговски вериги в Испания El Corte Ingles – тук вече разликата в скъпотията отива далеч над 2 пъти.

Толкова по въпроса кога ще ги стигнем испанците. Затова и като чуете разни болни лидеровци, които крепят задкулисието, да свалят звезди с думи, си ги спомнете тези снимки. Защото като я караме така, догодина пак ще е така – че и по-зле! А план да излезем от тази работа трябва, но трябват и не просто празнодумци като абсолютно всички в парламента ни, за да го изпълнят. Празнодумците сега се вихрят - и най-малкото трябва да си ползваме на елементарно ниво на главата и да не ги слушаме. А трябваше тояга, голяма и чепата при това, но сме шубета и не го направихме в случаите, в които беше моментът (1997, 2013 година).

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 5 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. F...F 10111989*eu*nato F....F AND....
 • Октомври 4 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  А , как беще в НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ? Убеден съм дори и даже , че и в Царство България е било по добре и ИМАМ силни съмнения , че е било и ПО ДОБРЕ В Османия. Е, било е ЕКСАЛЕНТ по времето на Асеневци. Жената е в основата на всичко. Ударно ПЕВАЧКИ И ПЕВАЧИ им изградиха навиците и продължават. МОДЕЛА НА НЕДОСТЪПНОСТ НА Хубавата ЖЕНА. А , те повечето Българки са хубави. АЙДЕ ПЛЯСКАЙТЕ НА филе виж още ›› ва и криско.
 • Октомври 4.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Един ЯРЪК ЕЛЕМЕНТ НА ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ. А , ВСИЧКОТО ТОВА Е КОПИЕ НА Сащ/Запада ПОПКУЛТУРА СРЕЩУ ДЕТО , АМА вие дори и не го ОСЪЗНАВАТЕ може би наистина , че Е ТАКА.
  : 7 !
 • Октомври 4.2 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  А , пък рапа дойде по един изключително комедиен начин. Точна така както и е дошъл и рока предполагам. Но , какво му е по различното ? кънтри/ фолк*попфолк , попкънтри. Просто питайте биг шато той може да ви ги обясни напълно. Но , Важното е какви ПОСЛАНИЯ ОТПРАВЯТ КЪМ МЛАДАТА И ПОДАТЛИВА ЧАСТ ОТ НАРОДА. ТОЕСТИ ВСИЧКИ НИЕ. А , сега ДЕ.
  : 3 !
 • Октомври 3 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Точно така ивайло ачев. Честно казано пиша ти изключително честно това по горе бих го препоръчал да се чете. Добре , ДА ТАКА Е .Обаче генерално какви заключения си правиш от всичките тези неща ? Ами не би трябвало да са МНОГО ПО РАЗЛИЧНИ от мойте. Е , защо тогава си от техният ОТБОР ? И ти си СУБЕКТ от НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ , но защо си от техният ОТБОР ?
 • Октомври 3.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Нито очаквам честен отговор , а даже и не искам изобщо отговор . Просто констатирам. Все пак ако все пак се обърнеш и заемеш правилни НАРОДО/ОТГОВОРНИ позиции то при една Победа на Н.Ф. то лично ти обещавам напълно да бъдеш онивинен. Ако пък се случи точно обратното то поне ше умреш някога с чиста съвест.
  : 1 !
 • Октомври 3.2 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Това означава да се освободиш по най бързият начин от всички редактори , колумнисти и така нататък. Да добре допустимо Е все един двама да останат , но препоръчително е да не са двама. И тогава аз ще дойда с мой екип и поемаме нешата.Прекъсване сътрудничество с d.w и всякакъв соросоизъм. Решително ПРЕКЪСВАНЕ.
  : 4 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Точно па Болния да е най-лош? Има няколко за които се сещам за средновековни методи от сорта на Разчекване, Горене на клада, Бой с камъни, а защо не и в комбинация!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Лидери е множествено число
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Другата лоша новина е, че когато тоягата не се използва когато му е времето, на по късен етап само тояга не върши работа. От друга страна, ние една тояга не употребихме навреме, а какво остава за по сериозни методи.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Това може би е така , но не Ти си тази дето ще констатира кога му е Времето както и който и да е било вкл. и аз. Лошата новина Е , че тази гледна точка напълно обслужва Кликата*89. За съжаление ТЕ са тези дето са създали условията за тези ЦЕНИ ПО ГОРЕ изложени. Не аз , защото и аз както и всички сме жертви. Обаче ти си пораженка , а аз НР. Без значение от причината или може би една от от ТЯХ.
  : 3 !
Последно в Актуално