Наведи се и мълчи!

9597
Наведи се и мълчи!

Турция отстрани над 15 000 държавни служители в образователната система. Поискани са и оставките на 1 577 декани от всички университети в разгара на предприетите арести след опита за неуспешен преврат, след който 161 души бяха убити. 

 Коментар на редактора

Ердоган: Ако бях останал още 15 минути в Мармарис, щях да бъда убит

„Ако бях останал още 15 минути в Мармарис, щях да бъда убит или отвлечен“, това сподели още турският президент Реджеп Ердог...

59 600 души. Толкова са до момента арестуваните, уволнените, разследваните или преследваните след неуспeшния военен преврат в Турция от 15 юли.

Ердоган тържествува. Сваля и мачка след себе си. Чака с нетърпение и картбланш за смъртното наказание.

Необръщащ никакво внимание на световните лидери, които един след друг размахват пръст на Турция, президентът е решен на всяка цена да унищожи метежниците, които неколкократно наричаше "терористи".

Кой е организирал преврата? Постановка ли е той? Спектакъл с кръв и убийства ли гледа света? Въпроси, които като че ли нямат съществено значение пред ситуацията, в която Турция се намира - връщане векове назад чрез псевдоценности, кух морал и ударен популизъм.

Наведи се и мълчи! Това очаква от всеки свой поданик Реджеп Ердоган, приел в очите на много разумни хора образа на коварен султан.

В Турция са знаели за преврата преди да започне

Турското национално разузнаване (МИТ) е знаело за подготвящия се в Турция държавен преврат и няколко часа преди него е предупредило арм...

Наведи се и мълчи! Иначе ще лежиш по конаците, ще изчезнеш безследно, ще те ликвидират, а в най-добрия случай ще си уволнен от работа и и дискредитиран.

Наведи се и мълчи! В тази страна върховенството на закона е вплетено в самоприсвоената еднолична власт на президента, стремящ се да наложи тотален контрол над всички структури на държавното тяло.

Доказателство, че Ердоган ненавижда повече от всичко друго инакомислието, е разпростирането на чистката сред образователната система. 15 000 учители да премахнати от държавните училища, а 21 000 преподаватели от частните школа са се разделили с разрешителните си. 1577 ректори също напускат постовете си.

Най-големият бич на фундаментализма и радикализма - образованието - е ликвидиран. Да мислиш и да се противопоставяш на неправдата, е привилегия на чувстителния ум и сърце, защото е обръщане срещу явно превърналата се в държавна политика максима "Наведи се и мълчи"!

Унищожаването на образованието чрез подобни репресивни методи ще прекъсне в дългосрочен план и без това неразвилите се зародиши на светското в Турция. Видяхме все пак какво стори президентът с непослушни журналисти и медийни групи.

Ердоган: Не изключвам смъртно наказание за заговорниците (ВИДЕО)

Турският президент Реджеп Ердоган отказа да изключи смъртно наказание за хилядите хора, арестувани след неуспешния военен преврат в пет...

Ликвидирайки съдебната, образователната и политическата система на държавата си, Ердоган ще върне Турция в едни мрачни времена, оставили кървави петна в историята на Балканите и Европа. И тогава, и сега принципът e бил същият: "Наведи се и мълчи"! Или умри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com