НДК – напред, давай да крадем

10887
НДК – напред, давай да крадем

Въпреки че има съмнение за незаконосъобразно сключване на договори, три обществени поръчки, възложени от НДК, се изпълняват. Това стана ясно от думите на министъра на Българското председателство на ЕС Лиляна Павлова пред специално сформираната от парламента Временна анкетна комисия за НДК.

Коментар на редактора

Боршош: Лиляна Павлова лъже

Изнесената информация от министър Лиляна Павлова пред Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства за разходването на ср...

Ако си мислите, че думите на Павлова са потресаващи в този си вариант, не знам какво ще си мислите след продължението: "За нас беше изключително важно те да се изпълняват в срок, качествено, така че да може до края на годината да бъдат завършени успешно и сградата да бъде приведена в изискванията за провеждане на председателството".

Излиза, че за държавата е било по-важно да се замажат нещата и все пак да бъде направен някакъв горе-долу приличен ремонт на НДК, да се осигури техника за озвучаване и превод и да има качествен надзор на строителството за сметка на това дали тези обществени поръчки са дадени законно?! Няма проблем, че може да има Точно това е механизмът, по който държавата се оправдава защо няма правосъдие – за пореден път!

За мнозина случаят с НДК едва ли е нещо кой знае какво – някакви хора пак откраднали някакви пари. Но точно от такива случаи произлизат и другите случки, от които в социалните мрежи се палят куп хора и се забърква коктейл от емоции и хормони – едисикой пребил някой друг заради цигара, едисикой засякал някого на пътя и слязал от колата, та го нашамарил и въобще ей такива приятни криминални инцидентче. Те, обаче, са просто отрочетата, пръкнали се от случаи като НДК, като КТБ и дъъългата поредица, която си остава най-много с някоя и друга медийна вълна - защото няма съдебна тояга за несправедливостта! А гротеската стига дотам, че даже официално политиците ни показват как повече се притесняват да не би Жан-Клод Юнкер или Антонио Таяни да види някоя пукната плочка и "да се изложим пред чужденците", вместо да се загрижат към чии джобове са изтекли поредните милиони на данъкоплатците. Всички знаем, че "властимащите" са наясно КОЙ обира парсата, но щом вече и пред камери не си дават зор да се възмущават, значи малко остава до окончателното дъно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com