Не е добронамерено да кажеш на черното бяло

13236
Не е добронамерено да кажеш на черното бяло
Снимка: Actualno.com

"Разбра се, че България и София са отвратителни. Всички медии помагат да се разбере, че са отвратителни… Всички медии помагат да се оплюе и охрачи нашата родина и роден град. Ето, хората от ЕМА седнаха и написаха, че София е най-гадното място за живеене. Това няма никакво значение, защото Европейската комисия има точно разписани критерии, по които ще се определя къде ще отиде ЕМА. Тези писма на гей общности, на служителите на ЕМА, на вуйчовиците на служителите на ЕМА, на техните майки нямат никакво значение. А БХК са ми най-приятни, защото излязоха българска организация да каже колко е лошо в България. Това просто не искам да го коментирам. Не го разбирам. Всеки от нас честно може да каже гей-общността в България е ли е дискриминирана или не е.... С какво София е по-лоша? Къде е това лошо отношение? Кой го видя? Кой наби някой гей? Няма! През последните години ние станахме по-толерантни от холандците. Ние сме добронамерени, ние сме готини хора."

Коментар на редактора

Дайте шанс на детето си да създава, не само да консумира

Началото на учебната година наближава и във форумите се трупат въпроси на развълнувани родители, които търсят най-доброто и сравняват ч...

Така емоционално се изрази, иначе симпатичният заместник-министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

По-добре да не вдигаме шум как стоят нещата у нас. Ако не се коментира, може и да се забрави, а защо не и да се подобрят нещата от само себе си, може би искаше да каже той. Да се пречисти въздухът в столицата, да изчезнат задръстванията, некачествените ремонти, амортизираните превозни средства на градския транспорт, да не трябва да си гледаш в краката, защото рискуваш да се пребиеш, спъвайки се в някоя неравност или дупка... Това на снимката е състоянието на тролей, който минава през центъра на иначе прекрасната ни столица. Трудно е да не ги забележиш тези неща, трудно е да ги оцениш положително.

Относно дискриминирането на гей-общността у нас - да, има проблем. През юни месец се проведе поредният прайд у нас, на който не присъства нито един политик, а нито една институция не подкрепи събитието, докато в Дъблин и Онтарио министър-председателите поведоха шествията. Даже какъв Дъблин и Онтарио - в Сърбия си избраха премиер с хомосексуални наклонности и куп сръбски политици се явиха на прайда в Белград в средата на септември!

Всъщност в България хомофобията дори не е криминализирана. Хомосексуалните нямат право да сключват граждански брак и двойките нямат правата на хетеросексуалните. И да, има престъпления от хомофобия, но не се чува много за тях.

100 дни от същото

Третото правителство на Бойко Борисов завършва днес първите си сто дни - символичния толеранс, който се дава на всяка власт в началото ...

Иначе, дай Боже да няма защо да се посочват кусурите, да няма реални поводи да говорим за тях, да можем съвсем скоро да си кажем, че сме по-толерантни и от холандците и наистина да сме такива. А засега си оставаме добронамерени и готини, но не и когато казват на черното – бяло.

Автор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com