Nissan тества покритие, отблъскващо вода, кал, бактерии и други замърсявания

3206

Лошото време, освен че ни депресира понякога, е и истински кошмар за собствениците на автомобили. Никой не обича колата му да е мръсна, а в кал и дъжд е трудно да се поддържа чистота. Скоро обаче, благодарение на компанията Nissan, има вероятност изобщо да не се налага да ходите на автомивка, дори след най-големия порой или прашна буря например.

От фирмата работят върху създаването на специално покритие за автомобили, което ефективно ще отблъсква влага, прах и всякакво замърсяване.

Това е новият Nissan Murano

Визията на новия модел бе загатната от концепцията Resonance, а сега е видно, че влиянието й върху серийния модел (а и върху задаващите...

Става въпрос за нано-боя на име Ultra-Ever Dry, която вече успешно е тествана върху Nissan Note. Експериментите доказват, че с нея автомобилът остава чист по време на дъжд, сняг и при движение по черни пътища. Едновременно с това покритието предпазва не само от замърсявания на водна основа, но и от течности на основата на бензин, машинно масло и други нефтени продукти. Това е възможно, благодарение на изкуствено създаден въздушен слой, отблъскващ специфичните замърсявания.

В близко бъдеще се планира провеждането на още по-интензивни изпитания при по-сурови условия. С тези тестове от компанията възнамеряват да станат първите в света, използвали на практика свръххидрофобно и олеофобно покритие в автомобили за серийно производство.

Покритието Ultra-Ever Dry е създадено още през 2012 г., но досега специалистите извършваха редица подобрения на формулата на неговия състав за постигане на по-добри свойства на отблъскване на замърсяванията.

Nissan Qashqai: Новият еталон (тест-драйв)

Оригиналът. С него се олицетворява най-бързо развиващият се пазарен сегмент, в който в момента има поне 15 представителя. Всички те оба...

Към момента това е универсална технология, която може да се използва не само за автомобили, но и за всичко, за което се сетите – започвайки от обувки и стигайки до стени на сгради.

Освен това покритието предпазва не само от замърсявания, но и от обледяване и действа антибактериално.

От Nissan вече разглеждат различни варианти за това, как да бъде приложено покритието върху автомобилите на компанията. Планира се с него да бъдат защитени не само новите коли, които все още не са излезли от заводите, но също така то да бъде нанесено върху модели, които вече са продадени и си имат собственици.

Редактор: Анна Маринова

Nissan вложи 100 000 евро за обновяване на шоурума си в София

Nissan България представи напълно обновен шоурум, отговарящ на последните стандарти на марката. Новата визуална идентичност бе представ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com