Новинарската празнична трапеза - с Бойко Борисов

11881
Новинарската празнична трапеза  - с Бойко Борисов
Снимка: Facebook/Бойко Борисов

"Всички медии се побъркахте от публикации , че пуснал бил снимки , е.... какво .... да си разплетем чорапите ли ? Нормално , той да не живее в пленарната зала... Няма що "огромна" сензация, излагате се , има къде , къде по-важни неща за отразяване , особено през Коледните и Новогодишни празници." Този коментар се появи под новината за снимките от Бъдни вечер на семейството на Бойко Борисов, които бяха пуснати във Facebook профила на премиера.

КОЙ търгува свободата в национален ефир

Наистина не знаех на кои медии е издател г-н Прокопиев. Лъжа е, че "Икономедиа" е запорирана – ако желае, г-н Прокопиев може да с...

Коментар на редактора

Къде-къде по-важни неща има за отразяване на 25 декември. Абсолютно си е така – конфликтите по света не свършват, насилствената смърт се промъква в новините от всички точки на света, природни бедствия избиват стотици хиляди, даже някои парламенти работиха – в съседна Македония си избраха нов главен прокурор, а в Русия за пореден път беше кристално ясно доказано, че Путин ще е на власт до живот. Първият руски дипломат пък отправи такова предизвикателство към САЩ, което, ако например беше направил футболист по време на мач, би довело до сбиване на двата отбора барабар с резервите.

Всички тези новини са по-важни от това какво има на трапезата си за празниците Бойко Борисов. Всички те са отразени в Actualno.com. И никоя от тях не привлече повече внимание от тази за премиера. Чудно защо ли? Моето мнение е затвърдено от години опит в тази професия – защото такива са повечето хора. Те биват привличани от любопитното и елементарното, което е завито в лъскава опаковка, не от важното и същественото. Те не обичат да се замислят по дадени теми, но си умират да са "жертви" на емоционален гъдел. И най-смешното е, че сред тях има такива, които настояват как има къде-къде по-важни неща. Ако обаче ги питаш кои са по-важните неща и могат ли да дадат конкретни примери, истината лъсва безпощадно – най-малкото защото въпросните хора не пропускат да изкоментират информации като тази за Бойко Борисов, състояща се от три изречения, но не и обзорни материали като този за войната в Сирия, по който са хвърлени дни на труд.

Това е съвременният свят, това е бил и ще е светът винаги – масата ще я интересува повече дали на масата на Борисов има сарми, а не колко хора в Сирия страдат заради безмерната жажда за власт на малцина. Защото ако беше иначе, Бойко Борисовците нямаше да са новина, нямаше еквивалентите им по света да правят неща като тези в Сирия например. Но числата сега са безпощадни – три снимки от Бъдни вечер на лидера на ГЕРБ бяха по-интересни за читателите ни от всички други изброени с активни линкове в този материал новини. И съм убеден, че така е било за много още други български медии. Всъщност за всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com