Оставете колата, ако не може да оставите питието

3084
Оставете колата, ако не може да оставите питието
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В светли дни сме. Около масата, със семейство, приятели, близки и далечни роднини, комшии - сервираме на трапезната си вяра. ​Някой ходят до църквата по домашни чехли и бързо се връщат за следващите блюда. Други отиват натам на висок ток и цяло количество екстеншъни по лицето си. Така след заветното "Христос Воскресе" - дискотеките се пукат по шефовете, защото все пак е събота. Докато обикаляме храма, наедно с миряните дефилират тоалети, красящи кифли. Грим, прически, опърлени гриви, аромат на фризьорски салон и едва доловимият дъх на тамян. Великден е!

Всеки е свободен да отбележи това време, както намери за добре, но има нещо, което никой от нас не трябва да си позволява! Оставете ключовете на колата, ако не може да оставите питието. Нека друг да ви закара, нека трезвите определят местенето ни с автомобила от трапеза на трапеза. Тривиално е, знам! Но не е излишно да си напомняме, когато, увлечени от еуфорията на празнуването, забравяме да се погрижим за своя и чуждия живот. Нека не се убиваме от безразсъдство! Велико дело ще сторим, ако сме разумни на пътя не само в празничните дни, всеки ден.

Полицията ще внимава за възможни атентати по Великден

Повишено внимание за възможни терористични актове по Великденските празници ще има в МВР. Според оперативните данни в България и в цяла...

Веселете се както искате, но не помрачавайте нечий друг празник. Ясно е, че всички бързаме с мисълта, че "на мен няма да ми се случи". Намалете скоростта и си дайте сметка, че за този, който ви чака, не са от значение 20 или 30 минути закъснение. Празникът може да почне и без вас, важното е да стигнете живи и здрави за него!

Моля Ви, нека бъдем по-смирени на пътя! От смирение никой нищо не е загубил!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com