По начина на водене: Как ще минат първите парламентарни дни

5170
По начина на водене: Как ще минат първите парламентарни дни
Снимка: Маргарита Янчева

Не е необходимо човек да е познавач, достатъчно е само да е инжектирал няколко дози от парламента в главата си, за да може да предвиди криво-ляво първите дни от новия и най-вероятно кратък парламент. "По начина на водене", вече любима фраза на Хазарта, доколкото уместно е забелязал неоспоримата тъпота на израз, съчетана с разквакан глас, започваме: 

1. Вежди Рашидов с фурор в мрежите

Вече започнаха да се развъртат десетки колажи в социалните мрежи, в които откриването на Вежди Рашидов е съпроводено от тост, но ние вярваме много дълбоко в неговата творческа непредсказуемост и предполагаме, че той ще удари в земята всичко, което социалният фолклор вече създава. Речта на Рашидов ще се помни дълго (12 минути) и ще предизвика огромна симпатия (в ГЕРБ-роднини): това е сигурно.

2. Пеевски се появява - блъсканица заради две изречения 

Както е добре известно, Пеевски се появява на първия парламентарен ден и когато трябва да се гласува вот на недоверие; висока посещаемост на задълженията, мечтана от всеки ученик, все още не разбрал, че подобен лукс могат да си позволят само добрите и успели момчета. Разбира се, в парламента ще случи и характерното невероятно събитие: Пеевски влиза, около него започват да се блъскат репортери, той султанската минава покрай тях и от устата му се отронват две съдбоносни изречения. Вече предложихме, когато Пеевски се покаже в парламента да се прави друго, но... 

3. Тома Биков взема думата

Генералът на ГЕРБ трудно може да пропусне честта да каже обичайните общи приказки, за които се предполага, че щом са произнесени на първия парламентарен ден, звучат с по-голяма важност, отколкото в телевизионно студио, което не е вярно и те продължават да са общи приказки. 

4. Костадинов гони медии

Поглеждайки микрофоните, насочени към него в кулоарите, както и познавайки предварително журналистите, Костадинов с остър поглед веднага разшифрова целия медиен пейзаж. Различни медии започват да фосфоресцират пред очите му в електриково зелено, така се виждат агентите в "Матрицата"; вдига ръка и спира въпросите им така както Нео куршумите, а после ги изпъжда. Когато после говори от парламентарната трибуна забелязва, че същите медии предават в реално време, заради което решава да лиши всички останали от невероятната си реч, която никога не сме чували, защото тя никога не се повтаря, а ние така и няма да разберем, че е щял да каже за пръв път, че държавата ни трябва да бъде преоснована и че ние излизаме на референдум не за да изберем партии, а за да изберем дали да ни има. 

5. Комсомолски плам в млад човек от ПП

Помним онази невъобразима реч, в която на един от първите парламентарни дни се чу ученически разчувстван глас, който обяви, че "за нас той е просто Киро" и предполагаме, че и този път ще има нещо подобно, което да ни разплаче от умиление. 

6. Карадайъ казва нещо

Карадайъ излиза и казва нещо. Другите го чуват. Съзнанието им регистрира, че Карадайъ е казал нещо. Казано от Карадайъ приключва. 

7. Тропане по масата, дюдюкане и пляскане 

Нещата вземат да стават напечени. В серия от реплики не става много ясно за какво става въпрос, но става ясно, че са напечени. Някой тропа по масата, друг пляска: после става обратното. Всичко точно. 

8. Десислава Атанасова приспива всички

Емоциите започват да вземат връх, но всички знаят, че ще има и спасение. То идва. Десислава Атанасова взема думата и започва много дълга, много успокояваща и приспивна реч. Думите й ромолят в главата на депутатите като дъжд върху прозорец и постепенно настъпва затишие, доколкото не се наруши от прохъркване. 

9. Тошко Йорданов казва, че - 

А, тоя път го няма.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com