Половината ни администрация е за боклука

5210
Половината ни администрация е за боклука
Снимка: БГНЕС

Коментар на редактора:

Започнаха масови съкращения в администрацията

Министерства започват да режат разходи и да съкращават служители, за да изпълнят заложеното в бюджет 2015 свиване на разходите за адм...

Не е ясно колко ефективна или изобщо реална ще е тази акция за съкращаване на административния персонал у нас, но е факт, че чудовищно раздутата ни администрация отдавна има нужда от орязване.

Вероятно всеки, който има познати на държавна длъжност е чувал потресаващи истории за работата там. Истории, които здравият разум и икономическата целесъобразност никога не биха допуснали да възникнат в частния сектор.

От незнайно с какво мотивирани назначения на напълно неподготвени кадри, през почти невъзможната одисея за уволнение на някой доказано некомпетентен дългогодишен чиновник, до явно некадърно управление на публични ресурси, което не притеснява никого - това е картината в почти всички административни звена у нас.

В българската администрация цари мързел, връзкарство, неефективност и апатия.

ДПС и ГЕРБ минаха на типично махленско ниво за политическите уволнения

Има ли политическа репресия или не срещу Движението за права и свободи – спорът между ДПС и ГЕРБ започна с уверения с документи о...

Следователно, излиза, че всички ние плащаме, за да продължава държавната администрация да НЕ работи. И никой не прави нищо, защото този, който може да направи нещо, също е в кюпа.

Така че държавната администрация може да заработи, само ако се изчисти "лошият материал". А на много места почти половината чиновници, шефове, зам.-шефове, завеждащи звена и тем подобни са "лош материал".

Много често кадърните и качествени хора са малцинство. Само това малцинство обаче ни е нужно. Всичко останало - под ножа. С тази база бихме имали един добър старт, над който можем да надграждаме основите на една бърза, ефективна и отговорна администрация.

Изтичането на пари, време и ресурси трябва да спре. А дали ще стане - ще видим.

Орязват разходите на министерствата

Новото правителство се вслуша в част от критиките към актуализацията на бюджет 2014 и ще ореже с близо 51 млн. лв. поисканите от служеб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com