Слави Трифонов почна да се прегръща с Бойко Борисов

36701
Слави Трифонов почна да се прегръща с Бойко Борисов
Снимка: Колаж/Actualno.com

В навечерието на Разпети петък, парламентът прие един от най-големите идиотизми, виждан през Прехода. Пак в 12 без 5, де факто по нощите - защо се правят на толкова работни новите депутати е тема на отделен коментар, тук само една вметка - винаги когато Народното събрание работи извънредно, то произвежда огромни глупости.

Какъв е идиотизмът - на първите редовни (?!?!?!) парламентарни избори оттук-нататък вече няма да гласуваме по сегашната пропорционална система, а по друга - само че не е ясно каква! Текстът беше вкаран между първо и второ четене в Изборния кодекс, в грубо нарушение на правилника на Народното събрание и спокойно може да бъде атакуван в Конституционния съд - сега ще си проличи и кой действително се грижи за България, след като явно не е Бойко Борисов, а почва и явно да става, че няма да е Слави Трифонов!

През годините съм писал многократно защо чиста мажоритарна система ще е огромна глупост - за последно припомних и обясних в ТОЗИ КОМЕНТАР! Фактът, обаче, че сега тихичко и по тъмни доби се минава именно по струната на мажоритарен вот в два тура, показва накъде духа вятърът! Толкова важен въпрос за държавността НЕ МОЖЕ да бъде решаван по такъв начин - това е непрозрачно и в духа на системата, срещу която такива като Трифонов подскачат - но подскачат на думи! Напомням - при резултатите от последните избори с такава система ГЕРБ щеше да има конституционно мнозинство в парламента! ГЕРБ и Бойко Борисов, срещу които Слави Трифонов "се бори". Така и жриците на нощта се борят с всеки жезъл, който им се подаде!

Освен че не може да се минават така текстове между първо и второ четене, на самия текст му липсва правна обосновка. "Пропорционалната изборна система за избори за народни представители по чл. 246 се прилага до произвеждането на първите редовни избори за народни представители след влизането в сила на този закон" - параграф 64, Преходни и заключителни разпоредби на Изборния кодекс. Сменяме нещо с друго, но не е ясно с какво! При това положение, от правна гледна точка, нещото, което го сменяме с незнайно какво, продължава да действа, тъй като незнайно какво няма как да бъде приложено, защото не знаем какво е!

Законотворческата дейност в този парламент смело върви по пътя на гротеската! И не ме е срам да кажа, отново при това, че парламентът добре отразява какви хора живеят в дадена държава. За една приказка за "мъдрия български народ" говоря. Този народ нали основно на Фейсбук вярва - е, ето тогава какво се роди от Фейсбук: "Българите са малък, но за сметка на това изключително прост народ".

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com