Смартфон ще следи състоянието на кожата на лицето

9454
Смартфон ще следи състоянието на кожата на лицето

Мобилните телефони вече са толкова „умни“, че могат да правят всевъзможни неща. Е, разбира се, не е реално да очакваме, че ще се грижат за домакинството ни, или ще водят кучето на разходка и т.н. Или може би и този момент не е толкова далеч? Ако съдим по това, че вече има смартфон, който следи за състоянието на кожата на лицето ни, можем скоро да очакваме още повече нетрадиционни за един GSM функции…

Първи с мобилния телефон на компанията Fujitsu, който се грижи за кожата на лицето на своя собственик, имат честта да се срещнат японските потребители. Апаратът разполага със специално приложение на име Hada Memori, което позволява да бъде оценена промяната в кожата, настъпила за определен период от време. Получените данни за това се съхраняват в облак. Потребителите имат непрекъснат достъп до информацията и чрез Hada Memori могат да я споделят с приятелите си от социалните мрежи.

Смартфоните пряко влияят на рисковото сексуално поведение

Оказва се, че сексуалното ни поведение има пряка връзка с новите технологии. Притежателите на смартфони, особено тийнейджърите, по-чес...

Как става „прегледът“ на кожата на потребителя? Това се извършва с помощта на специална карта, която се продава в комплект с телефонния апарат. Тя има в горния си край кръгъл отвор с диаметър 15 милиметра. Той разграничава участък от кожата на лицето, който смартфонът снима с помощта на вградената си камера. Необходимо е преди това само да приближите картата до бузата си. След това телефонът ще направи необходимите анализи на състоянието на кожата ви и ще ви ги предостави. Така ще знаете какво точно се случва с лицето ви, дали кожата ви е станала по-суха или по-мазна, дали имате повече бръчки, или се нуждаете от по-специални грижи.

Производителите от Fujitsu възнамеряват да използват Hada Memori и получените чрез апарата данни за реклами на козметични стоки. Всъщност това е първият смартфон на компанията от серия „по-умни от обикновено“ телефони, които в скоро време ще бъдат пуснати на пазара. Новите модели ще могат да анализират нивото на стрес на потребителя, неговите навици, качеството на съня му и т.н. От Fujitsu прогнозират, че само за две години броят на потребителите, използващи Hada Memori, ще достигне приблизително 1 милион души.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com