Сто интелектуалци, сто каба гайди или сто гълъба – веднага!

9375
Сто интелектуалци, сто каба гайди или сто гълъба – веднага!
Снимка: БГНЕС

Големи оптимисти са били тези, които са вярвали, че вотът на 2 април ще промени нещо в многострадалната ни държава. Първият ден на новоизбрания парламент сбъдна най-мрачните прогнози – нищо няма да се промени, защото няма кой да го направи. Депутатите не успяха председател да си изберат, а ние очакваме закони.

Тези хора не си ли говорят? Нямат ли намерение поне по едно кафе да пият заедно? Вместо да губят пленарно време в тъпи разправии, можеха да се спрат предварително на някаква приемлива фигура и ГЕРБ хич да не се хабят да издигат Росен Желязков.

Всъщност макар по Конституция това да е първият човек в държавата, председателят на парламента няма кой знае каква власт. Нито разпределя пари, нито реално контролира изпълнителната власт. Най-много да изгони или глоби някой хулиганстващ в залата. И въпреки това при всеки нов парламент се избиват да си мерят кандидатурите. Явно е въпрос на престиж точно твоята парламентарна група да реши кой да удря един вече лишен от смисъл звънец.

Парламентарните губиделници тепърва започват, но както се очертава – може и скоро да приключат.

До старта на първото пленарно заседание тема номер едно беше Лена Бориславова. Е, няма що – супер важна тема! Не бюджетът, не войната, не рекордната инфлация и не бедността – Лена, та Лена! Е, махна се. Сега да видим каква дъвка ще си измислят всички, които се бутат в политиката само за пари. С всеки нов набор депутати хората се замислят дали пък да не върнем монархията.

Няма как да не ти е като дежавю цялата тази опера, след като няколко пъти вече я гледаме. Разликата е само в това, че Борисов лично седна на депутатска банка – евалла! Откри топлата вода, че "Възраждане" не стават на европейския химн – може да е нямало ток в Банкя. И какво каза след това – че ще е най-добре така да си останат нещата – министрите в кошарката, Радев да си президентства. А самият той какво? На свобода, разбира се! Без разследвания и без ровене в трите мандата. Сговорчив е той и не се чудете защо – аверите му от ЕНП са ги погнали и той бяга от тях като дявол от тамян. Даже не си пусна във Фейса честитките, дето му пратиха за изборната победа.

Ами устройва го Борисов такъв вариант, да. Нека си останат нещата така, както са си, докато измислим друг вариант. Радев също го устройва. За първия е важно да не се пипа Гешев, министрите слабо го вълнуват. За втория пък е важно колкото може по-дълго да управлява чрез кабинета си. Ако може - завинаги.

Сега е моментът, братя и сестри, пак да се появят сто интелектуалци. Може и предишните сто да са, все същото ще се съобщи – в името на стабилността дайте да дадем нещо по-стабилно.

Ако стоте интелектуалци са много заети, може сто каба гайди, примерно, да се явят. Или пък да се пуснат сто гълъба. Или да се продължи с кьорфишеците, докато станат сто – колко му е – две-три подписки, два-три референдума и айде Костадинов премиер.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com