Съпричастността на Фандъкова - като я няма, да не иска за екология

9388
Съпричастността на Фандъкова - като я няма, да не иска за екология
Снимка: БГНЕС

Въздухът е такъв, защото всички ние го правим със своята дейност. Ако не можем да си позволим екологичен автомобил, ползваме градски транспорт. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на Нова телевизия, докато призоваваше да се обединим пред общия проблем.

Коментар на редактора

Обединяваме се и още как. Обаче за да се обединим, все пак трябва първо всяка страна да даде нещо за общата кауза, а после и да иска – този принцип е неотменим и когато не се спазва, обединение няма. От страна на гражданите даването е ясно – плащат си данъците и не съм чул досега Фандъкова или Столична община да се оплакват в това отношение, даже в предизборната кампания се хвалеше колко много вдигнала събираемостта.

От друга, да видим какво прави Столична община. Първо, по отношение на градския транспорт като алтернатива за движение. Увеличи ли цената на билета г-жа Фандъкова? Да. Направи ли го без финансова обосновка защо? Да – като това е част от жалбата по съдебното дело заради поскъпването на билетчето, а и общински съветници като Светльо Витков го казаха няколко пъти без да има опровержение от Фандъкова и ГЕРБ – не че някой ги пита настоятелно! Прие ли Столичният общински съвет (СОС), доминиран от ГЕРБ, изцяло нова наредба само за да не загуби делото в съда окончателно? Да, направи го най-нагло! При това положение г-жа Фандъкова може пак да поговори за алтернативата "градски транспорт" и да иска всички да сме обединени!

Относно предложението да се влиза в затвора за горене на боклуци – г-жа Фандъкова публично се оплака няколко пъти как не могло да се съберат глобите от нарушители в това отношение. Сега директно в затвора – ама ще ги намерят ли тези нарушители, ще успяват ли да ги закарат в съда, ще ги пазят ли при присъда да не избягат? Как се доказва горенето на битови отпадъци, без да се вземе разрешение за претърсване? Как ще се докаже кой точно е докарал и е започнал да гори битовите отпадъци? Кой ще прави експертизи какво е горено? Полицаи и прокурори за тази цялата дейност ще има ли достатъчно? Иначе звучи един вид космическа справедливост – ще ходят на топло. Кога обаче космическа справедливост за политическата несправедливост?

В заключение – хубаво е властимащите като зоват за някаква съпричастност, първо да погледнат те колко са съпричастни. Защото лесно се вижда!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com