ТЕСТ: Конспиративно луд откачалник ли си?

8854
ТЕСТ: Конспиративно луд откачалник ли си?
Снимка: iStock

Ако читателят, решил да си направи този тест, е конспиративно луд откачалник, нека ни извини за директния етикет. Но разберете, ние все пак по някакъв начин трябва да разграничим един обикновен откачалник от един конспиративно луд откачалник. И за да запазим обикновеността на първия, трябва да намерим обективността за втория. Затова, без повече уговорки, разчитаме, че вие можете да различите обикновения откачалник от конспиративно лудия откачалник. Това е, почваме: 

1. Как възникна коронавирусът? 

а) Въпреки, че съм запознат с множеството подозрения, че би могъл да е изкуствено създаден, до момента няма подобно потвърждение. Имайки предвид, че и преди е имало епидемия от коронавируси, предполагам, че се е появил по естествен път. 

б) Огромен брой от платени медии, платени институции и платени учени са ви замъглили главата. Сега ще обясня. Възникна в лаборатория в Ухан, която възникна от лаборатория в САЩ. Лабораторията в САЩ допусна лабораторията в Ухан да изпусне вируса, но това е защото лабораторията в Ухан се еманципира от лабораторията в САЩ, защото Тръмп предприе търговска война, а търговската война винаги прераства във война от този тип. Вирусът е трябвало да поразява единствено китайци, но китайците са направили така, че да поразява всякакви, защото знаят, че китайската многочисленост при пандемията е оперативно предимство. 

2. Каква е формата на планетата и има ли нещо съмнително в цялата работа?  

а) Сферична е; разбрано е още от дневните гърци. Да кажем това, че корабите в далечината първо показват носовете си, после цялото тяло, което не би изглеждало така, ако повърхността бе плоска. Не че не са сбъркали са други неща, но това са го разбрали рано-рано. 

б) Огромен брой платени медии, платени институции и платени учени са ви замъглили главата. Главата ви е кръгла. Планетата не. Така, виждали ли сте знамето на ООН? Хайде да го видите пак. Какво има нарисувано там? Плоска планета. Защо знамето на ООН е с плоска планета? Защото планетата е плоска. 

3. Как се информирате?

а) Наясно съм, че медиите са сложна смесица от мрежа на истини и мрежи на влияния. Това не бе най-доброто, което може да се случи с тях, но е за предпочитане от централизирана система за медийна пропаганда. Ако във втория случай информационното затъмнение е сигурно, сега все пак имам някакъв шанс: чета по няколко различни медии от няколко различни типа и накрая се опитвам да колажирам нещо, което би трябвало да се доближава до представата за обективност. 

б) Огромен брой платени медии, платени институции и платени учени са ви замъглили главата. Информирам се единствено от няколко много добри групи в социалните мрежи, където намерих съмишленици. Хора, с които всеки ден се борим истината да излезе наяве. Какво имате предвид, като ме питате защо нямат дори профилни снимки? Вие, ако знаехте, че огромен брой платени медии, платени институции и платени учени биха ви ликвидирали във всеки удобен момент за нещата, които говорите, щяхте ли да си сложите профилната снимка? Анонимността е последната защита срещу масовите гонения, на които сме подложени. Впрочем, ако това, което казвахме, не беше опасният блясък на истината, щяха ли да ни свалят публикациите непрекъснато? Мислете малко - затова ви е главата. Която е кръгла. Противно на земята.  

4. Истина ли са убийствата в Буча? 

а) Макар че войната винаги сблъсква две пропаганди, защото те са допълнително оръжие в сблъсъка и никой воюващ не би си го спестил, в този случай има сателитни снимки на труповете, засечени много преди изтеглянето на руските войски от мястото. 

б) Огромен брой платени медии, платени институции и платени учени са ви замъглили главата. Това са актьори. Ясно се вижда как ръката на единия, лежащ на земята, се движи и как другият, след като е подминат от колата, която снима, става. С президент актьор нищо друго не съм очаквал. Аз въобще не мисля, че има и частица истината в това, че има цивилни, които да са загинали по време на военните действия. Военните действия са сблъсъци на военни с военни и това са сериозни хора, които не озверяват по време на война. 

5. Какво мислите за конспиративните теории по принцип? 

а) В тях има примамлива лекота, която дава лесни и бързи отговори на свръхсложни въпроси. Човек вярва в тях именно заради удоволствието, която същата лекота носи, защото в човек едновременно има желание да разбере всичко, но и едновременно го мързи да разбере всичко.  Аз знам, че нищо не знам, е казал, както е известно, който го е казал; в този случай нещата са обърнати: Аз знам, че всичко знам - и го шернах.  

б) Огромен брой платени медии, платени институции и платени учени са ви замъглили главата. Ето как стоят нещата. Понеже ми цитирате философи, нека направим едно философско упражнение. Когато някой твърди, че това, което говоря е конспирация, той всъщност отнема правото ми да говоря, считайки, че обвинението му е достатъчен аргумент, за да не провежда разговор въобще. Да, действително има конспирация - и това е конспирацията срещу истината, която прави така, че онова, което е истина, да бъде обявено за конспирация. Надявам се да схващате това. Използвайте си главата. Която...

 

Ако имате повече отговори а)

Въпреки че в други времена запазването на разсъдъка не е изглеждало като заслужаващо похвали постижение, сега все по-пламенно бихме те поздравили. 

Ако имате повече отговори б) 

Тъй като тестът служеше, за да потвърди дали можем да говорим за конспиративно луд откачалник, той изпълни ролята си. Потвърдено е, че вашият случай е тъкмо онзи случай, в който можем да говорим за случай на конспиративно луд откачалник. Това е неслучайно - в случай, че решите конспиративно да ни оборите. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com