X
 
 

Това ли е целта на Кремъл с визитата на патриарх Кирил у нас?

13280 20
photo of Това ли е целта на Кремъл с визитата на патриарх Кирил у нас?
Снимка: БГНЕС
"Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов, тя може да продължи и без той да е вицепремиер"​. ​Думи на ​​председателя на парламентарната група на "Обединени патриоти", Волен Сидеров, в ефира на bTV във връзка с изказванията по-рано пред БНТ на вицепремиера и съпредседател на "Обединени патриоти", Валери Симеонов, че руският патриарх Кирил е известен като "второразрядно съветско ченге" и "цигареният митрополит на Русия".

​Коментар на редактора

Сидеров: Коалицията може да продължи и без Валери Симеонов

Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов, тя може да продължи и без той да е вицепремиер. Това заяви по bTV лидерът на "Атака" Во...

​Посещението на руския патриарх, което сякаш мина като визита в отдалечена губерния на някогашната руска империя​, успя да предизвика толкова много сътресения у нас, та вече някой спомня ли си, че председателстваме Съвета на ЕС? Кирил не само че назидателно раздаваше правда пред българските президент, патриарх и духовници, не само че изрови и сложи на освободителната трапеза разделението "русофили-русофоби", но и активира политическия таймер на бомба със закъснител. Активира и Волен Сидеров, който се залови за православието и започна да го размахва от студио в студио като последна инстанция пак на същата онази правда, в която се бе преоблякъл и висшият всерусийски светия.

Така в момента наблюдаваме яростна смесица на политико-духовни брожения, характерни за далечните времена, в които църквата и държавата са били завити под един юрган. Както тогава, така и сега обаче почти не ни прави впечатление. А междувременно "Обединени патриоти" толкова се тресат, че трябва да признаем безспорната заслуга на "цигарения митрополит на Русия" (по Валери Симеонов) да разиграе пешките след което да затвори дъската, да си я грабне под мишница и да отлети към господаря си, оставил тук да се карат кой е бил на ход.

Волен Сидеров засега успешно прави усилия да изпълни със съдържание собствената си фраза, че "ако ние не се свалим сами, няма кой". И може би допуска грешка - руският патриарх Кирил би имал голяма заслуга в подобен тип превратни действия. А дали всъщност тук не се крие искрена цел на Кремъл? А?

Хубаво е да помислим върху това, докато всички междувременно раздават присъди, вторачени в джобовете си и забравили за Съдника.

Разговорите между президента и руския патриарх не са били засекретявани, не е имало и стенограма

Разговорите на държавния глава Румен Радев с Негово светейшество руския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекрет...

Автор: Румен Скрински

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

20 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • путлериарх национал-империализъм 11 путлериарх национал-империализъм преди 1 година Профил на трол?
  гундяев, каза че нямало народи в Руската империя, а имало “завършена” и “единна” “руска НАЦИя”?!?!? Аналогично би следвало ,че и в Османската империя НЯМА народи, а има ЕДИННА и ЕДИНСТВЕНА ….”ОСМАНСКА нация”?!?! НЕ турска , а тъкмо – ОСМАНСКА НАЦИя имало през 1878г., според чекисткият КРИВОславен путлериарх – гундяев?!? И следва ,че през 1877-78г. “руската НАЦИя” води АГРЕСИВНА война , да окупи виж още ›› ра и АНЕКСИРА “изконните” ОСМАНСКИ земли по източните и западните брегове на Черно море, до Босфора и Цариград!!! Това каза путлериарха гундяев на ()резидента СИ Радев на седянката явка в ()резидентството! Няма АсвАбАждения на НЕсъществуващиТЕ НАРОДИ и НАЦИОНАЛНОСТИ в Османската и Руската ИМПЕРИИ, има само една империалистическа АГРЕСИЯ за ЗАВЛАДЯВАНЕТО на Проливите от “еднинната руска НАЦИя”, която обявява агресивна ВОЙНА на “единната ОСМАНСКА нация'' Това каза путлериарха гундяев. Каза че ''руската ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА НАЦИя'' НАПАДА “мирната единна ОСМАНСКА нация” , за да и отнема “изконното” ѝ Черно море и Проливите! Та стана ясно защо в санстефанския договор няма НАПИСАНО: ''българи'', ''български народ'',''държава България'',пък какво остава да има ''СВОБОДА''и ''НЕЗАВИСИМОСТ
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Това е психопата Циклоп !
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • национално (само)унижение под руската МОЧА 10 национално (само)унижение под руската МОЧА преди 1 година Профил на трол?
  върви кампания по оневиняване на руския скандалджия Гундяев, който се държа на 5 март в кабинета на българския президент като надзирател с провинил се концлагерист от годините на съветския лагер. Провинилият се пред Москва Радев мълчи , вместо да се засегне, както се засяга от критика на български конкуренти в борбата за власт и не пропуска да отговаря. Сега говорят говорителите на руската пета к виж още ›› олона у нас Сидеров, Александър Симов, Андрей Райчев, Кольо Колев. Последният каза, че всъщност Гундяев се бил карал на Радев заради Плевнелиев. А Радев бил толкова извисен, че не му било на нивото да отговаря на някакъв си руски патриарх. Кольо Колев влезе в директен сблъсък с адвокатчето на русия Сидеров, който каза обратното: че руският Кирил е божествено велик водач на най-голямата православна църква в света и е задължен някакъв си български генерал от запаса да му козирува - адвокатите на руската наглост запълват всички капии - има за всеки да се хване в капана на взаимно изключващи се, но ОБЕДИНЕНО оправдаващи руското нахалство “аргументи”. Можете ли си представите подобно национално (само)унижение където и да било в Европа и по света
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Анонимен преди 3 часа Профил на трол? засилката на бесепарите-русофили около скандала с ЧЕЗ за клатене на правителството, подхвърляниците на главния секретар на “Атака” Лазаров, че при определени условия /а те са изпълними/ Атака ще се разбере с БСП, седянката в Сараите, идването на патриарх Киро трябваше да притиснат силно баце и резидента да вземе предимство.Ама Кирил и подгряващата му група пр виж още ›› ецакаха нажежаването на предизборна об становка - дискусията стана За и Против руския православен агресор/колонизатор. Уместната критика на Симеонов срещу Кирил и ощипаните подскоци на Сидеров и Каракачанов окончателно развихриха дискусия За и Против Кремъл, вместо на ТЪРСЕНИЯ ЕФЕКТ с: За и Против ЕС и НАТО. Сега вече сваляне на правителството щеше да направи предизборната кампания на русофили и българофили, което нямаше да донесе на Петата колона повече от 10% на изборите. Затова сидеровщината ще се отпени и ще си седне на продадените на руснаците руските задници да чака друг хибриден момент. Борисов се сниши между капките и усилено циментира руския енергиен монопол тук -всяка дандания работи за русия - разделяй и владей.
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Това е психопата Циклоп ! Ами лайняр .
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  като наследник на първоапостолската Охридска епархия рез 1235 г. Българската патриаршия в престолния Търново е призната за пета по достойнство - заема мястото на отпадналият Рим в древната пентархия – това са петте първи (по време) патриаршии и е първата народностна средновековна църква. Втория Рим -Константинопол е завладян от кръстоносците, но за Трети Рим е възприеман Търново, чийто владетел виж още ›› носи алените ботуши – затова е Велико Търново. Това са корените на концепцията за Трети Рим, на който ляга руската панславянска мегали идея - ЕКАТЕРИНА 2 се обявява се за наследник на Византия и воюва да заграби "византийското наследство" на османската територия - Проливите и Цариград. Затова само Българските земи са обект на височайшия императорски интерес в Петербург. Претекста за войните е ‘’защита на православните’’ и най-важното което екатерина2 извоюва е правото на русия по договора от Кючук Кайнарджа 1774 да ‘’покровителства’’ балканските православни – всъщност Московската патриаршия узурпира БЪЛГАРСКАТА пета позиция
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  османците наследяват българската държавна уредба и търговски пътища и стават империя(точно както московите наследяват българската държавност и дърговски пътища на Велика България и стават империя, която за легитимиране пред ХРИСТИЯНСКА Европа ПЕТЪР 1 НАРИЧА РУСИЯ) - ЗАТОВА ПАТРИАРШИЯТА Е ПРЕМЕСТЕНА ОТ ТЪРНОВО В ЦАРИГРАД И ТОЧНО екатерина 2 вкарва там само гръцки попове и почва масирано погърчване виж още ›› чрез църквата , изгаряне на българските книги, заточване на български владици - който не е съгласен руснаците масово преселват българи в блатата на Бесарабия - още при екатерина половин милион българи са изселени - затова почва борбата за независима църква , която Е НАРЕЧЕНА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ЧОВЕШКАТА ИЗМЕТ иво инджев СТИПЕНДИАНТ НА АМЕРИКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ , ИНАЧЕ ТОТАЛЕН ДЕГЕНЕРАТ , ТАКИВА ИЛИ ПОДОБНИ СТЕ ВСИЧКИТЕ ОТ актуално и 80%от форума
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ВМЕСТО В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ /СОРОСОИДИ*КИ/ НАВСЯКЪДЕ.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Margi Draganova хвали и величае ГЕРБ с присъщата безочлива наглост с която Циклопа хвали педераските отрепки . Циклопа, Margi Draganova и Синия вол - отровната ТРИАДА в сайта !
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Не бива да обиждаме болни хора като педалите/ките сравнявайки ги с марги драганова и добитъка със синия вол. Иначе напълно точно.Самото актуално е соросоидно , дълбоко при това. Те са зад ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА. Праволинейни есейци/ки преструващи се на някакакви български така наречени патриоти/ки.
  : 17 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • българин 4 българин преди 1 година Профил на трол?
  За целта питайте разгонената президентска свиня дето пълзеше пред попа да му лапне топа.
 • Едноокия психопат ! 4.1 Едноокия психопат ! преди 1 година Профил на трол?
  Това е дръгливия циганин Циклопа, един от катуна на Драгалевския Мангал Теменушката с ментални пролеми ! ГьОН СУРАТА ciklop50 е ИЗРОД , просто превъртял манияк ОЛИГОФРЕН !
  : 19 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Патриатхът на Русия е твъре високопоставена публична фигура и неговото превъплатяване от духовник в политически инструктор със скандално поведение съвсем не е случайно. Известно е също, че Русия не е държава с демократични медии и свободна волеизява на изявени публични личности в тях. Очевидно става дума за кампанийно планирано активно мероориятие за "вменяване на някаква вина". Каква е виж още ›› крайната цел на тия опити за публично унижаване на българската държава, само авторите му си знаят. Ние знаем едно: Българската държава не само, че не е дала пивод за подобно поведение. Тя, въпреки отговорностите и задачите й, свързани с председателстването на 500 милионния ЕС, показа повече от уважително отношение и гостоприемство към държавния връх на Русия и по никой начун не трябва да се поддава на провокации, които я отклоняват от нейния актуален европейски и евроатлантически дневен ред !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Патриатхът на Русия е твъре високопоставена публична фигура и неговото превъплатяване от духовник в политически инструктор със скандално поведение съвсем не е случайно. Известно е също, че Русия не е държава с демократични медии и свободна волеизява на изявени публични личности в тях. Очевидно става дума за кампанийно планирано активно мероориятие за "вменяване на някаква вина". Каква е виж още ›› крайната цел на тия опити за публично унижаване на българската държава, само авторите му си знаят. Ние знаем едно: Българската държава не само, че не е дала пивод за подобно поведение. Тя, въпреки отговорностите и задачите й, свързани с председателстването на 500 милионния ЕС, показа повече от уважително отношение и гостоприемство към държавния връх на Русия и по никой начун не трябва да се поддава на провокации, които я отклоняват от нейния актуален европейски и евроатлантически дневен ред !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
Последно в Актуално