Три букви за вас, ЦГМ!

13234
Три букви за вас, ЦГМ!
Снимка: Actualno.com

Начи много е кофти да си софиянец и да се върнеш от Бургас.

Даже не от Бургас, а от Крайморие - квартал на Бургас, а всъщност китно селце, намиращо се на 10-на километра извън Столицата на красотата на България. Тези ми ти километри нямат значение, защото има автобус, който за 100 стотинки те закарва до Бургас. Без майтап. Точно като в София, при някои централни линии, чакаш автобуса от 40 мин. до 1 час, с тази разлика, че в случая напълно те устройва. Хем си на курорт, хем имаш достъп до града. Освен това:

- Едни хубави автобуси;

- Едно билетче за левче;

- Едни ми ти климатици в автобусите;

Вие ме лъжете, че пътувам в европейска държава, аз ще ви лъжа с билетчето

СО има намерение (което най-вероятно ще осъществи, защото е цар в реализирането на тъпи идеи) да вдигне глобата за пътуващите безплатно...

- Едни хубави хора контрольори, които ти се усмихват, упътват, приятен ден ти пожелават, а не изскачат от нищото като лъв, гонещ плячката си.

Магнитче не си купих, за спомен си запазих билетчето от интегрирания транспорт в Бургас.

На снимката: Табелата показва разстоянието до обекта, в зависимост от начина на придвижване на човека.

И тогава осъзнах. Колко съм глупава, защото, ще си призная – на 1 юни си купих карта. За един месец. Бланка попълних, с лични данни, носител – 2 лв., един месец да се варя, клатейки се в трамвая за 28 лв., чинно я маркирах, когато устройството работеше. (В първия горещ ден една релса излезе, тамън по моето трасе. Ще рече човек, че аз съм я извадила нарочно, че да има за какво да пиша. Как пък все на мен се случват тея инциденти. )

Няма да ви дупча билетчето

Хартиеният билет за градския транспорт да стане 1,50 лв. Не се предвижда да поскъпнат електронният билет и картите за градския транспор...

И разбрах още какъв престъпник съм, че съм си купила карта за един месец. Но и проумях защо повече няма да си купя карта, даже оная дето обяснява по малко от работещите ел. табла по спирките, колко е изгодно да дадеш 365 лв. Исках да спазвам правилата, ама СО просто не ми дава тази възможност, защото резултатите от голямата печалба от закупените карти през юни изобщо не са „видими“. И скоро няма да са видими, защото не отиват там, където трябва. А не като в Бургас, където на хората първо им се показва защо и за какво им се взимат парите. Левчето.

Което ме подсеща за вчерашното уточнение по повод първия домейн.бг, че София било запазено за столичните общински власти… Не „София“, „корупция“, може би, „мафия“ и други синоними….

Та така.. Какво повече да кажа, няма какво.. Освен: Три букви за вас, ЦГМ!

На снимките: градския транспорт в Бургас

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com